Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Mától felvehető a szezonális influenza elleni védőoltás Szerbiában

2020-10-01
10:16
Forrás
Szerbiai RTV
Az ország több mint félmillió dózist biztosít, és ingyen bocsátja azokat a lakosság rendelkezésére.

 Először azokat oltják be, akik koronavírus-fertőzöttek voltak, az ő immunrendszerük ugyanis még érzékenyebb az átlagosnál. A vakcináció idén a megszokottnál előbb kezdődik és különösen fontos. Szakértők szerint ugyanis a szezonális influenza és a covid-19 együtt különösen nagy veszélyt jelent. Az orvosok arra kérik a veszélyeztetett lakosokat, hogy még most, a kedvező járványhelyzet idején oltassák be magukat. A vakcinát elsősorban a krónikus betegeknek, állapotosoknak és időseknek, valamint az egészségügyi intézményekben és idősotthonokban dolgozóknak javasolják. Az oltást a gyerekeknek is beadják, 3 éves kor felett.

influenza
védőoltás
vakcina
dózis
adag
ingyenes

Most

16:00

Ma van a Nemzetközi Jegesmedve Nap

A jegesmedvék életük nagy részét a Jeges-tenger jegén töltik, a világ egyik leghidegebb környezetében. Megközelítőleg 21 és 31 ezer egyed él a Földön, de sok más állathoz hasonlóan őket is fenyegeti a klímaváltozás.
15:28, Frissítve: 15:36

2037 méternyi kolbász tekeredett Turián

A Turiai Kolbászfesztiválon a járványügyi helyzet miatt idén az ünnepség és a vásár elmaradt. Csak a Guiness-rekordot tartó kolbász készítőiből és a szervezőkből, valamint a kolbászkészítő verseny kisszámú résztvevőjéből állt az idei esemény.
15:01, Frissítve: 15:17

Disznótor a muzslyai réten

A muzslyai réten, Budai Zoltán tanyáján, ma baráti körben hagyományos disznótor volt, amelynek az „áldozata” egy háromszáz kilogrammos jószág volt.

Népszerű

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.