Ugrás a tartalomra

Mától felvehető a szezonális influenza elleni védőoltás Szerbiában

2020.10.01
10:16
Forrás
Szerbiai RTV
Az ország több mint félmillió dózist biztosít, és ingyen bocsátja azokat a lakosság rendelkezésére.

 Először azokat oltják be, akik koronavírus-fertőzöttek voltak, az ő immunrendszerük ugyanis még érzékenyebb az átlagosnál. A vakcináció idén a megszokottnál előbb kezdődik és különösen fontos. Szakértők szerint ugyanis a szezonális influenza és a covid-19 együtt különösen nagy veszélyt jelent. Az orvosok arra kérik a veszélyeztetett lakosokat, hogy még most, a kedvező járványhelyzet idején oltassák be magukat. A vakcinát elsősorban a krónikus betegeknek, állapotosoknak és időseknek, valamint az egészségügyi intézményekben és idősotthonokban dolgozóknak javasolják. Az oltást a gyerekeknek is beadják, 3 éves kor felett.

influenza
védőoltás
vakcina
dózis
adag
ingyenes

Most

10:01, Frissítve: 10:08

A niši Radničkit fogadja a TSC

Ismét hazai pályán játszik ma a TSC labdarúgó csapata. A topolyaiak a bajnokság 17. fordulójában a niši Radnički együttesét látják vendégül.
07:39, Frissítve: 07:54

Támadás az Eiffel-toronynál, egy halott

Egy embert késsel megölt, két másikat pedig kalapáccsal megsebesített szombat este egy támadó Párizsban, az Eiffel-torony közelében, miközben szemtanúk szerint azt kiáltotta, hogy "Allah Akbar".
07:03, Frissítve: 07:29

Advent első vasárnapja

Eljött az ideje, hogy meggyújtsuk az első gyertyát az adventi koszorún. Az idei ünnepkör azonban rendhagyó, különbözik a korábban megszokottaktól.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.