Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Mától felvehető a szezonális influenza elleni védőoltás Szerbiában

2020.10.01
10:16
Forrás
Szerbiai RTV
Az ország több mint félmillió dózist biztosít, és ingyen bocsátja azokat a lakosság rendelkezésére.

 Először azokat oltják be, akik koronavírus-fertőzöttek voltak, az ő immunrendszerük ugyanis még érzékenyebb az átlagosnál. A vakcináció idén a megszokottnál előbb kezdődik és különösen fontos. Szakértők szerint ugyanis a szezonális influenza és a covid-19 együtt különösen nagy veszélyt jelent. Az orvosok arra kérik a veszélyeztetett lakosokat, hogy még most, a kedvező járványhelyzet idején oltassák be magukat. A vakcinát elsősorban a krónikus betegeknek, állapotosoknak és időseknek, valamint az egészségügyi intézményekben és idősotthonokban dolgozóknak javasolják. Az oltást a gyerekeknek is beadják, 3 éves kor felett.

influenza
védőoltás
vakcina
dózis
adag
ingyenes

Most

16:03, Frissítve: 17:19

Döntetlent játszott a TSC

A TSC a szerb Szuperliga tizenkilencedik fordulójában döntetlenre mérkőzött a niši Radnički ellen. A topolyai együttesnek a bírói ráadásban sikerült megmentenie az egy pontot, így maradt a táblázat alsó házában.
15:35

Továbbra is kétezernél kevesebb új fertőzött

Továbbra is kétezer alatt van az újonnan regisztrált koronavírusos betegek száma Szerbiában. A friss adatok szerint 1 884 új fertőzöttet vettek nyilvántartásba a csaknem 16 ezer elvégzett tesztből. Vajdaságban mintegy 10 000 aktív fertőzöttről tudni.

Népszerű