Ugrás a tartalomra
bgazrt.hu

Mától lehet jelentkezni a Szülőföldön magyarul programra

2022.09.20
11:03
2022.09.20
12:47
Forrás
Közlemény
Azok a Magyarországon kívül élő gyerekek, fiatalok pályázhatnak a nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz-, illetve hallgatói támogatásra, akik tanulmányaikat szülőföldjükön magyar nyelven végzik.

A kérelmek beadási határideje október 20-a. A támogatásra a bölcsődések és az óvodások, az általános- és középiskolások, valamint a felsőoktatásban tanuló hallgatók is pályázhatnak. A támogatást évente egyszer lehet igényelni, fejenkénti keretösszege 22 400 forint. A Szülőföldön magyarul a magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. programja, amelyet Vajdaságban a Concordia Minoritatis Hungaricae – Kisebbségi Magyar Egységen, vagyis a CMH irodákon keresztül bonyolítják le. Részletesebb információk a www.bgazrt.hu oldalon érhetőek el.

Szülőföldön Magyarul
Szülőföldön magyarul pályázat

Most

18:33

Húszéves a Vajdaság Erdői Közvállalat

Fennállásának 20. évfordulóját ünnepelte a Vajdaság Erdői Közvállalat Újvidéken. Az évfordulóról ünnepi díszülésen emlékeztek meg. Elismeréseket adtak át azoknak, akik az elmúlt két évtizedben hozzájárultak a közvállalat sikeres működéséhez.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Verbászi fiú a bravúros magyar válogatottban

Újoncot avatott a magyar labdarúgó-válogatott Lipcsében, a Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, ahol egygólos győzelmet aratott a németek ellen. Az új játékos a mindössze 18 éves vajdasági fiú, Kerkez Miloš.

Megküzdöttek a Mohol legnagyobb parasztja címért

Látogatottságban és a résztvevők számát tekintve is rekordot döntött a 8. Moholi Parasztolimpia. Ilyenkor dől el, hogy kik a környék legnagyobb parasztjai, akik különböző mezőgazdasághoz köthető versenyszámokban mérettetik meg magukat.