Ugrás a tartalomra

Mától lehet jelentkezni a Szülőföldön magyarul programra

2022.09.20
11:03
2022.09.20
12:47
Forrás
Közlemény
Azok a Magyarországon kívül élő gyerekek, fiatalok pályázhatnak a nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz-, illetve hallgatói támogatásra, akik tanulmányaikat szülőföldjükön magyar nyelven végzik.

A kérelmek beadási határideje október 20-a. A támogatásra a bölcsődések és az óvodások, az általános- és középiskolások, valamint a felsőoktatásban tanuló hallgatók is pályázhatnak. A támogatást évente egyszer lehet igényelni, fejenkénti keretösszege 22 400 forint. A Szülőföldön magyarul a magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. programja, amelyet Vajdaságban a Concordia Minoritatis Hungaricae – Kisebbségi Magyar Egységen, vagyis a CMH irodákon keresztül bonyolítják le. Részletesebb információk a www.bgazrt.hu oldalon érhetőek el.

Szülőföldön Magyarul
Szülőföldön magyarul pályázat

Most

17:48, Frissítve: 18:01

Magyar szempontból fontos brazil siker a csehek ellen

A brazil együttes - a magyar válogatott szempontjából kedvezően - 30-27-re legyőzte a cseh csapatot a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének utolsó fordulójában.
15:41, Frissítve: 17:15

Felszabadítják az országot

December 17-én szabadítsuk fel Belgrádot, Vajdaságot, Kragujevacot, Kruševacot és Kraljevot, ezt követően tavasszal pedig Újvidéket! Erre szólította fel a választókat szombat este a tartományi székvárosban tartott kampánygyűlésén Marinika Tepić.
13:49, Frissítve: 16:36

Még biztosabb lehet a gázellátás

Üzembe helyezték a szerb–bolgár gázösszekötő rendszert a Niš melletti Trupale falunál. Ezzel újabb alternatív földgázellátási útvonalat kapott az ország. A vezeték kiépítésének összértéke 94 millió euró volt.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.