Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Mától vasárnapig várja az adományokat a VMSZ és a Caritas

2022.03.07
19:26
2022.04.30
07:44
Forrás
Pannon RTV
Gyűjtési akcióba kezdett az ukrajnai menekültek számára a Vajdasági Magyar Szövetség a Caritas szabadkai szervezetével együttműködve.

Az adományokat mától adhatják át több ponton. A felajánlásokat 13-ig várják. Az összegyűjtött adományokat a Katolikus Karitász használja fel a menekültek ellátására Magyarország és Ukrajna területén.

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Higiéniai cikkek, pelenka, tartós élelmiszer. Tímár Gabriella ezzel a csomaggal segíti az ukrajnai menekülteket. A VMSZ a Caritas szabadkai szervezetével együttműködve Vajdaság számos településén alakított ki gyűjtőpontokat, köztük Bácskossuthfalván is.

Tímár Gabriella, adományozó: „Én úgy gondolom, hogy segítenünk kell a bajbajutottakon mindenképpen és mindentől függetlenül, a Művelődési Központ is hozzájárult egy csomaggal, jómagam is, tisztálkodási szereket, bébiételeket tettünk bele, kis édességet, tartós konzerveket, tésztafélét, olyan dolgokat, amelyeket nyilván el tudnak majd szállítani a befogadóközpontokba, ahol ezek a menekültek vannak elhelyezve.”

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Az adományozókat arra kérik, hogy vizet, gyümölcsféléket és takarókat, pokrócokat ebben az esetben ne adakozzanak, az orvosságok közül is inkább csak vitaminokat. Tartós élelmiszerre, tisztálkodási szerekre van a legnagyobb szükség. A tárgyi felajánlások mellett pénzt is elfogadnak. A pénzbeli felajánlásokat a Caritas Szabadka erre a célra elkülönített bankszámlájára utalhatják, a szám: 310-174229-65.

Ric Gábor, igazgató, Szabadkai Caritas: „A segítésben a pénzgyűjtésre és -küldésre az egyik leghatékonyabb módszer. Sokszor van az, hogy A pontból B pontra kell segítséget nyújtani, országhatáron keresztül, ilyenkor a pénz küldése a legegyszerűbb. Ez az egyik dimenziója a gyűjtésnek, hogy a pénzt, ami összegyűjtünk, azt továbbítjuk a magyar Katolikus Karitásznak és ők akkor konkrét szükségletekre tudják ezt elkölteni.”

Pannon RTV/Huszár Krisztián

A Vajdasági Összefogás Kárpátaljáért! elnevezésű akció 13-án, vasárnap zárul.

Juhász Bálint, intézőbizottsági elnök, VMSZ: „Nagy közösségi igény mutatkozott arra, hogy segítsünk a kárpátaljai rászorulókon. Sajnos életszerű tapasztalatunk van a háború borzalmairól, úgyhogy szeretné a vajdasági magyar közösség kifejezni szolidaritását. Alapvetően gyűjtést szerveztünk 65 településen, 25 önkormányzat területén Vajdaságban. Az alapvető szükségletekre a Katolikus Karitásznak fogjuk átadni azt a fölajánlott adománycsomagot.”

Bővebb tájékoztatás a www.vmsz.org.rs honlapon olvasható, emellett a Caritas szabadkai szervezete is hívható a 024/559-139-es számon.

adománygyűjtés
menekültek
Caritas
VMSZ

Most

21:21

Vučić: Több az újszülött, mint tavaly

521-gyel több gyermek született idén, az év első 6 hónapjában Szerbiában, mint tavaly ugyanebben az időszakban - jelentette ki Aleksandar Vučić az Instagram-profilján feltöltött videóban brüsszeli hivatalos látogatása előtt.
18:36, Frissítve: 18:58

Megállapodás a napraforgó áráról

Megállapodás született a napraforgó áráról a tiltakozó gazdák és a szerb kormány között. A Szerbiai RTV szerint a napraforgó felvásárlási ára kilogrammonként 73 dinár lesz, a kifizetés határideje pedig október 15.
16:26, Frissítve: 17:37

Dániel történetén keresztül közelebb Istenhez

Új élmények, új barátok, játékok és egy kis tanulás - erről szól az idei református tábor Szabadkán. A gyerekek játékos formában ismerkedhetnek meg a bibliai eseményekkel és ily módon közelebb kerülhetnek Istenhez.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.