Ugrás a tartalomra
Pixabay/ScienceGiant

Meddig tart az első félév?

2020.07.29
20:59
Forrás
B92
Kiadta a következő tanévre vonatkozó naptárt a szerb oktatási minisztérium.

Az általános iskolások négy, a középiskolások három tanítási szünettel számolhatnak. Őszi, téli, tavaszi és nyári szünet vár majd az általános iskolás diákokra, a középiskolásoknak nincs őszi szünidejük. A tanév június közepéig tart, a nyolcadikosok június 4-én fejezik a tanítást. Vajdaságban az első félév most is korábban fejeződik be, mint Szerbia más részein, december 23-ig tart az iskola. A téli szünet után a diákok január 18-án ülnek vissza az iskolapadba.

iskola
tanév
szünet
szünidő
iskolanaptár
Oktatási Minisztérium
Vajdaság

Most

20:21

A portugálok ellen javítottak a németek

A német válogatott egygólos hátrányból fordítva magabiztos, 4-2-es győzelmet aratott a portugál csapat felett a labdarúgó Európa-bajnokság magyar érdekeltségű F csoportjának második fordulójában, Münchenben.
18:01, Frissítve: 19:10

Focizni jó – minden korosztálynak

Családi napot tartott a hajdújárási Vinogradar Futballklub. Az esemény alkalmával a gyerekek mellett a szülők is összemérhettél erejüket a pályán, illetve új tagok felvételére is sor került.
16:14

Öten sérültek meg egy autóbalesetben

Öt személy sérült meg egy autóbalesetben Doljevac környékén ma délután. A Niš-Doljevac autópályán egy belgrádi rendszámtáblájú személygépkocsi ismeretlen okokból lerepült az útról és a védőkorlátba ütközött.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.
Horgos-2

Megnyílik az összes határátkelő

Megnyílik az összes határátkelő Szerbia és Magyarország között - jelentette be Facebook-bejegyzésében Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt írja, június 23-ától az összes határátkelő dolgozni fog a két ország között.