Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

Médiaházunkban járt az EBESZ szerbiai küldöttségvezetője

2022.03.16
14:48
2022.03.16
15:56
Forrás
Pannon RTV
15 külföldi szakértő és 27 hosszútávú megfigyelő felügyeli a Szerbiai választási folyamatot az EBESZ küldöttségének keretében.
Pannon RTV/Gál Hermina

A szervezet munkatársai az uniós intézményekkel és a választáson szereplő szerbiai pártok képviselőivel közösen vizsgálja és értékeli a folyamatot. Két héttel a voksolás előtt közleményben közlik majd az eddigi megállapításaikat. A választások napján pedig felügyelik a folyamatot, hogy minden olyan megállapodást betartsanak a résztvevők, amelyről előzőleg megállapodtak. Az EBESZ küldöttsége a Pannon RTV-ben is látogatást tett, ahol munkájukról beszéltek.

Pannon RTV/Gál Hermina

Douglas Wake, az EBESZ szerbiai küldöttségvezetője: „Hosszútávú megfigyelőink állomásoznak Szerbia-szerte. Rövidtávú megfigyelőink a választás napján felügyelnek. Szeretnénk értékelni a választást. Illetve eljuttatunk egy olyan javaslatokkal ellátott jegyzéket, amely segíti a folyamat fejlesztését. Ahogy mondani szoktuk, nincs olyan ország, ahol tökéletes lenne a választási folyamat. Szeretnénk hozzájárulni a szerbiai választási folyamat fejlesztéséhez.”

EBESZ
Douglas Wake
Pannon RTV

Most

07:59, Frissítve: 08:28

Reagált a forint gyengülésére az MNB

Erősödött csütörtök reggelre a forint a nemzetközi devizakereskedelemben a főbb devizákkal szemben, miután az előző nap történelmi árfolyammélypontot állított be.
07:39, Frissítve: 08:26

Ma kezdődik a Nyárhangoló fesztivál Palicson

A VM4K négynapos rendezvényén koncertekkel, közéleti, irodalmi, színházi kerekasztal-beszélgetésekkel, kirakodó vásárral, táncházzal, helytörténeti sétával és gyermekprogramokkal várják a látogatókat. A programokra a belépés ingyenes.

Népszerű