Ugrás a tartalomra
Tanjug/Merck & Co. via AP, File

Még az idén megérkezhetnek a koronavírus elleni gyógyszerek Szerbiába

2021.12.06
11:03
Forrás
FoNet
Jövőre sokkal kedvezőbb lehet a járványhelyzet - véli a szerb egészségügyi államtitkár.

December végéig 10 ezer adag Molnupiravir nevű koronavírus elleni gyógyszer érkezik a Merck gyártásában Szerbiába - jelentette be Mirsad Đerlek. Az egészségügyi államtitkár azt is közölte, a Pfizer covid elleni orvossága is ideérhet még az idén.

Szerinte ezek az innovatív gyógyszerek áttörést jelentenek majd a súlyos koronavírusos betegek kezelésében.

Đerlek úgy véli, mivel még mindig ezer feletti az új koronavírus-fertőzöttek száma az országban, nem nyugodhatunk meg, de arra számít, hogy jövőre sokkal jobban alakul a járványhelyzet.

koronavírus
járvány
gyógyszer
Molnupiravir

Most

22:34

Európában sokan szeretnének űrhajósok lenni

Csaknem 23 600-an jelentkeztek űrhajósnak az Európai Űrügynökség (ESA) felhívására, közülük 1391 jelentkező jutott át az első pályázati fordulón - közölte a párizsi központú nemzetközi kormányközi szervezet.
21:12

Sok a temetés, gond van a koporsóellátással

Nőtt a kereslet és csökkent az ellátás üteme – sok mindenre igaz ez az elmúlt időszakban, és így van ez a temetkezéseknél is. Vajdaságban a temetkezési vállalkozásoknak jóval előre kell tervezniük, nehogy koporsó nélkül maradjanak.
19:46, Frissítve: 19:56

Kézilabda Eb: Nem sikerült a továbbjutás

Igazi parázs mérkőzést játszott a magyar és az izlandi kézilabda válogatott. Az Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában Magyarország legjobbjai egy góllal (30:31) kikaptak északi ellenfelüktől.

Népszerű

Egész pontosan kik igényelhetik a 100 eurót?

A 100 eurós támogatásra jogosult legfiatalabb polgárok azok, akik 2022. január 13-án, vagyis ma töltik be a 16. életévüket, a legidősebbek pedig azok, akik január 14-én töltik be a 30. életévüket.

Kombinált oktatás hétfőtől?

Hétfőn visszatérnek az iskolapadba a vajdasági általános iskolások – így határozott a járványhelyzetet követő tanügyi csapat.