Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Még kérdéses a szeptemberi óvodakezdés Zentán

2020-08-06
21:24
2020-08-07
16:51
Forrás
Pannon RTV
Az önkormányzat még várja a minisztérium ajánlását, amely alapján döntést hoznak majd.

Továbbra is kétséges a szeptemberi tanévkezdés az iskolákban és az óvodákban egyaránt. A zentai Hófehérke Óvodában jelenleg is tart a nyári ügyelet, azonban kicsi az érdeklődés iránta.

Gyertyás Mónika kislánya, Zselyke szeptemberben kezdi meg a bölcsődét Zentán, amennyiben ez lehetséges lesz. Mónika óvónőként dolgozik, így számára is kétséges, miként fog alakulni az új tanév, azonban már több megoldást is kitaláltak kislányuk felügyeletére. „Van A és B verziónk. Az A verzió, amikor egyáltalán nincs óvoda, akkor nekem sem kell bemennem dolgozni. Akkor én leszek a kislányommal. A B verzió, amikor bizonyos feltételekhez kötik az óvodát, életkor vagy munkaviszony, akkor nekem be kell járnom dolgozni. Ilyenkor édesanyám vigyáz rá.”

A rendkívüli állapot ideje alatt a zentai Hófehérke Óvoda Margaréta épületében tartottak ügyeletet. Az épületet folyamatosan fertőtlenítették, az intézmény területére pedig csak a gyermekek léphettek be. Kopasz Ildikó, igazgató, Hófehérke Óvoda, Zenta: „Mi is csak azokat a gyerekeket fogadtuk, akiknél mindkét szülő dolgozik. Lázat mértünk, felvettük a pontos adatokat - így folyt a munka. A többi óvónő pedig távoktatásban próbálkozott. Természetesen nem ültettük a gyermekeket a számítógép elé, hanem a szülőkkel összhangban próbálkoztunk.”

A szeptemberi tanévkezdés, ahogyan az iskoláknál, úgy az óvodáknál is bizonytalan még. Perpauer Attila, a községi tanács művelődéssel és oktatással megbízott tanácstagja elmondta, hogy egyelőre még várják a minisztérium utasításait, majd ezt követően dönt az önkormányzat az évkezdésről. „Nagy valószínűséggel ugyanúgy, mint az általános iskoláknál, itt is be kell tartanunk az előírásokat, mint például a fertőtlenítés, maszkhasználat, belépéskor lázmérés, de figyelembe vesszük a szülők igényeit is, és úgy fogjuk az óvodákat beindítani.”

A zentai Hófehérke Óvoda Margaréta épületében a nyári időszakban is folyik az ügyelet. Erre jelenleg kicsi az érdeklődés, hiszen az egészségügyi ajánlások arra kérik a szülőket, hogy csak abban az esetben vigyék közösségbe a gyermekeiket, amennyiben semmilyen más mód nincs a felügyeletükre.

Zenta
óvoda
gyerekek

Most

21:44, Frissítve: 22:06

Ha összefogunk, meglesz a pénz!

Pál Gajódi Olivér 2019.12.17-én született Bajmokon. Élete első hónapjai óta kemény harcot vív egy súlyos betegség, a gerinc eredetű izomsorvadás ellen.

Népszerű

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.