Ugrás a tartalomra
Pixabay/andreas160578

Még lehet jelentkezni a jó tanuló, jó sportoló címre

2020-08-11
13:47
Forrás
M1
Augusztus 31-e a határideje a pályázatnak, amelyen a kiváló tanulmányi és kiemelkedő sporteredményeket elérő külhoni magyar diákok is indulhatnak.

El kell érni, hogy minden magyar gyerek minden nap mozogjon, mert ezzel jelentősen javítható az egészségügyi állapotuk - mondta a magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán. Hozzátette: Magyarországon az elmúlt tíz évben sokat tettek azért, hogy a gyerekek minden nap mozogjanak, hiszen bevezették például a mindennapos testnevelés órát.

A magyar kormány szeretné elérni, hogy a határon túli magyar iskolákban is legyen lehetőségük erre a gyerekeknek - közölte az államtitkár. Emlékeztetett, hogy a múlt héten nekik is meghirdették a jó tanuló, jó sportoló címet, amelyre kiváló tanulmányi és kiemelkedő sporteredményeket elérő külhoni magyar diákok pályázhatnak. A pályázatot augusztus 31-éig lehet benyújtani a nemzetpolitika@me.gov.hu címen. Az év jó tanulója, jó sportolója címet és a vele járó 300 ezer forintos jutalmat külhoni régiónként egy-egy diák nyerheti el - mondta.

sport
tanulás
pályázat
Potápi Árpád János
külhoni magyar

Most

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.
Számlák a borítékban

Már most kezdjék el gyűjteni a számlákat!

Harminc autót és tíz belgrádi lakást is lehet nyerni a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték újabb körében, amelynek célja, hogy visszaszorítsa a feketegazdaságot Szerbiában.