Ugrás a tartalomra
Pixabay

Még nem állapítható meg, mennyire gyengült a koronavírus

2020-05-30
14:19
2020-05-30
18:31
Forrás
Szerbiai RTV
Tisztában kell lennünk azzal, hogy a koronavírus továbbra is jelen van, ugyanakkor nem ez az egyedüli vírus a környezetünkben.

Ezt jelentette ki a Szerbiai RTV műsorában Darija Kisić Tepavčević, a Batut Közegészségügyi Intézet igazgatóhelyettese és a válságstáb tagja. Elmondta, az elmúlt két-három hétben a klinikai körülmények között felfedezett esetek zöme már nem mutat semmilyen tünetet. A legtöbb országban ma már nem is tesztelik azokat, akik nem mutatják a betegség jeleit - hangsúlyozta. Szavai szerint egyelőre kevés idő telt el ahhoz, hogy megállapítható legyen, vajon mennyire gyengült a vírus. A naponta felfedezett esetek száma Szerbiában egy százalék alatti, ráadásul úgy, hogy intenzíven tesztelik a fertőzöttek kapcsolatait. Egyelőre nem beszélhetünk a vírus eltűnéséről, ugyanakkor csak úgy kerülhetünk ehhez közelebb, ha betartjuk a távolságtartás szabályait, és megtanulunk együtt élni a vírussal. 

koronavírus
Darija Kisić Tepavčević
Batut Közegészségügyi Intézet

Most

17:20, Frissítve: 17:26

Bottasé a szezon első pole pozíciója

Valtteri Bottas, a Mercedes finn versenyzője nyerte a Forma-1-es idénynyitó Osztrák Nagydíj szombati időmérő edzését, így vasárnap ő rajtolhat az élről.

Népszerű

Koronavírus-helyzet Szabadkán

A koronavírus-járvány kihirdetésének kezdete óta a mai napig Szabadkán összesen 86 személynél igazolt a fertőzés, azaz 4 új esetet regisztráltak Szabadkán - közölte a válságkezelő városi törzskar.