Ugrás a tartalomra
Pixabay

Még nem állapítható meg, mennyire gyengült a koronavírus

2020.05.30
14:19
2020.05.30
18:31
Forrás
Szerbiai RTV
Tisztában kell lennünk azzal, hogy a koronavírus továbbra is jelen van, ugyanakkor nem ez az egyedüli vírus a környezetünkben.

Ezt jelentette ki a Szerbiai RTV műsorában Darija Kisić Tepavčević, a Batut Közegészségügyi Intézet igazgatóhelyettese és a válságstáb tagja. Elmondta, az elmúlt két-három hétben a klinikai körülmények között felfedezett esetek zöme már nem mutat semmilyen tünetet. A legtöbb országban ma már nem is tesztelik azokat, akik nem mutatják a betegség jeleit - hangsúlyozta. Szavai szerint egyelőre kevés idő telt el ahhoz, hogy megállapítható legyen, vajon mennyire gyengült a vírus. A naponta felfedezett esetek száma Szerbiában egy százalék alatti, ráadásul úgy, hogy intenzíven tesztelik a fertőzöttek kapcsolatait. Egyelőre nem beszélhetünk a vírus eltűnéséről, ugyanakkor csak úgy kerülhetünk ehhez közelebb, ha betartjuk a távolságtartás szabályait, és megtanulunk együtt élni a vírussal. 

koronavírus
Darija Kisić Tepavčević
Batut Közegészségügyi Intézet

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:50, Frissítve: 20:01

Osztrák, francia és brit szecesszió a magyar fővárosban

A szecesszió szó hallatán sokaknak Szabadka jut eszébe annak városképe miatt. Ugyanakkor Budapest is rejteget szecessziós kincseket. Ha nem is az épületek kinézetében, a Ráth György-villában biztosan rábukkanhatnak a századforduló kincseire.
15:39, Frissítve: 16:44

Folyamatosan nő a napi esetszám Szerbiában

Tovább nőtt a napi koronavírusos esetek száma Szerbiában. Az elmúlt 24 órában a 10710 tesztből 487 páciensnél azonosították a Covid-19 betegséget, és 2 páciens hunyt el a kór szövődményeiben.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.

Világszerte erdőtüzek pusztítanak

Hatalmas erdőtüzek pusztítanak Európa nyugati részén és ázsiai határán, valamint az Egyesült Államok nyugati részén és Szibériában is.