Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Megalakult a Vajdasági Magyar Orvosok és Fogorvosok Egyesülete

2019-11-09
11:54
2019-11-09
18:10
Forrás
Pannon RTV
Az egyesület célja a szakmai együttműködés elősegítése és az Európai színvonalú szolgáltatás nyújtása a pácienseknek.

Dr.Bagi Bojant,a Szabadkai Közkórház altatóorvosát választotta meg elnöknek mai alakuló ülésén a Vajdasági Magyar Orvosok és Fogorvosok Egyesülete. Az eseményen elhangzott: a Vajdasági Magyar Orvos és Fogorvos társadalom szakmai szerveződése rendkívül fontos. Az egyesületnek egyelőre mintegy 50 tagja van, de további tagok jelentkezését is várják.

A Vajdasági Magyar Orvosok és Fogorvosok Egyesületének alakuló ülésére nagyjából ötvenen érkeztek Vajdaság egész területéről. Az egyesület azonban felhívja minden vajdasági magyar orvos és fogorvos figyelmét, akik a jövőben szeretnének majd csatlakozni az egyesülethez, hogy tegyék ezt meg, bátran.

Az eseményen háromtagú munkaelnökséget választottak és elfogadták az alapszabályt, amelyet Dr. Bagi Boján, a Szabadkai Közkórház altatóorvosa terjesztett be. Vendégként ott volt Pásztor Bálint, a VMSZ alelnöke, aki azt mondta: hiánypótló, és a szakmai szerveződés szempontjából rendkívül fontos a vajdasági magyar orvos és fogorvos társadalom szervezetbe tömörülése. Az eseményen, immáron tagként, jelen volt Dr. Herbut Elvira, a nemzet háziorvosa külhoni kategóriájának első helyezettje, akit külön köszöntöttek. Kézfelemeléssel választották meg a héttagú elnökséget, amelynek egyik tagja Dr. Apró Arnold lett. A Zentai Közkórház vezető onkológusa szerint az egyesület egyik célja az egymás közötti kommunikáció javítása. Hozzáfűzte: „Szakmai együttműködés szempontjából, valamint mindenképp a betegeknek származna ebből előnye, tehát, hogy mi egymás között ismerjük egymást és, hogy kommunikáljunk egymással.”

A megválasztott elnökség 15 perces egyeztetést követően Dr. Bagi Bojánt választotta meg az egyesület elnökének. Leszögezte: „Az egyik alapcélunk a szakma, a szakmai továbbképzés, a szakma olyan szintre emelése, amely valójában olyan egészségügyi ellátást tud biztosítani mindenkinek, aki Szerbiában, vagyis Vajdaságban él, főleg a magyar közösségen belül, hogy abszolút európai szintű egészségügyi ellátásunk legyen.”

Ezenkívül az egészségpolitikai kérdések megvitatásában és a döntéshozatalban is aktívan részt kívánnak venni - tette hozzá. A Vajdasági Magyar Orvosok és Fogorvosok Egyesületének a Szekeres László Alapítvány ad otthont, Szabadkán.

orvos
egyesület
fogorvos

Most

07:10, Frissítve: 07:21

Ma van pünkösd vasárnapja

A Szentlélek eljövetelét ünneplik a keresztények. A pünkösd a húsvét és a karácsony után a harmadik legnagyobb keresztény ünnep.
21:20, Frissítve: 21:39

Sólymos László a Most-Híd új elnöke

Sólymos Lászlót, a Most-Híd korábbi alelnökét választották pártelnöknek a szlovák-magyar vegyespárt mai füleki kongresszusán - jelentette be a párt Facebook profilján.
20:56, Frissítve: 22:05

Irány a világűr!

Közép-európai idő szerint 21 óra 22 perckor lövik ki az Elon Musk által alapított SpaceX űrhajóját a NASA Kennedy Űrközpontból, a floridai Canaveral-ból.
19:37, Frissítve: 20:28

Teljes a káosz Minneapolisban

A hét elején történt rendőri brutalitás miatt utcai zavargások törtek ki. Minnesota állam kormányzója, Tim Waltz a Nemzeti gárda legmagasabb szintű mobilizációját rendelte el.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.