Ugrás a tartalomra
Tanjug/Dragan Kujundzic

Megemlékezés az Európa-napról Belgrádban

2020.05.09
16:41
2020.05.09
17:05
Forrás
Pannon RTV
Szerbiában idén a belgrádi Botanikus Kertben emlékeztek meg az államvezetés képviselői és a meghívott vendégek az Európa-napról.

Az eseményen többek között Ana Brnabić szerb miniszterelnök, Jadranka Joksimović európai integrációért felelős miniszter és Sem Fabrizi, az Európai Unió szerbiai küldöttségvezetője is részt vett. A politikusok egyetértettek abban, hogy a koronavírus járvány által okozott krízist csakis közös erővel lehet legyőzni, ehhez pedig jó útirányt mutathatnak a hét évtizeddel ezelőtti európai döntések. Sem Fabrizi beszédében emlékeztetett, hogy az unió a járvány idején sem feledkezett meg a Nyugat-Balkán országairól, és anyagi támogatást biztosított.

Tanjug/Dragan Kujundzic

 Ana Brnabić örömét fejezte ki, amiért a koronavírus-járvány ellenére sikerült megemlékezni Európa napjáról: „Azok a döntések, amelyeket hét évtizeddel ezelőtt, egy hasonlóan nehéz időben hoztak meg az akkori európai vezetők, most útirányt adhatnak nekünk az aktuális válságra, legyen az bármilyen kihívásokkal teletűzdelve. Most is hasonlóképpen válaszolunk: összetartozással és szolidaritással. Ebből kifolyólag Szerbia válaszként az Európai Bizottság felkérésére, 2 millió eurót adományozott a Covid-19 elleni közös harchoz.”

Belgrád
Ana Brnabić
Európa-nap
Sem Fabrizi
Jadranka Joksimović

Most

07:11

Milyen vizet iszunk?

Évente átlagosan 70 liter palackozott vizet fogyaszt egy szerbiai polgár. Ez a szám minden évben 10 és 20 százalék közötti növekedést mutat - mondják a belgrádi Városi Közegészségügyi Intézet szakemberei.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Újabb tömegbaleset Szabadkán

A hidegfront, a változékony időjárás, a helyenként nedves és sárfelhordásos útszakaszok miatt az elmúlt egy-két napban nőtt a koccanásos balesetek száma.