Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Megemlékezés a Hősök sírjánál

2023.03.14
18:00
2023.03.14
19:02
Forrás
Pannon RTV
Topolyán is megemlékeztek az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc kitörésének 175. évfordulójáról. A koszorúzással egybekötött megemlékezésre a Hősök sírjánál került sor.

A magyar himnusz eléneklése mellett, versekkel és történelmi visszatekintéssel emlékeztek meg Topolyán az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulójáról.

Az akkori eseményekről és Petőfi Sándorról Tomik Nimród, a topolyai KKT elnökhelyettese mesélt az egybegyűlteknek.

Tomik Nimród, a topolyai KKT elnökhelyettese: „Rengeteg fiatal volt, tavasz volt és sok szerelmes fiatal volt itt, és nagyon nagy dolgot tudtak elérni egyetlen egy nap alatt, amiért korábban a politikusok éveken keresztül küzdöttek. Ők gyakorlatilag egy nap alatt, egy lökést tudtak adni és közel kétszáz évvel később is rájuk tudunk emlékezni.”

A mostani megemlékezés egy üzenet a következő generációknak - mondta Becskei Tibor, a VMDP Topolya-Kishegyes Körzeti elnöke.

Becskei Tibor, a VMDP Topolya-Kishegyes Körzeti elnöke: „Azért fontos megemlékezni erről a dátumról, ezekről az eseményekről, mert nagyon fontos az embereknek az, hogy szabadok lehetnek, önrendelkezési joggal rendelkezhetnek, tehát nem az a lényeg, hogy valaki megmondja mit tegyünk, hanem azt, amit mi szeretnénk tenni, azt tudjuk tenni.”

Az emlékezés virágait mások mellett Magyarország Szabadkai Főkonzulátusa, a Magyar Nemzeti Tanács, a Vajdasági Magyar Szövetség és a Vajdaság Magyar Demokrata Párt képviselői helyezték el.

Topolya
1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc
175
Tomik Nimród
megemlékezés

Most

21:48

Közel az antarktiszi átbillenési pont

A közelmúltban bekövetkezett hőhullámok, a Déli-óceánban bekövetkezett változások és az antarktiszi tengeri jég kiterjedésének csökkenése arra utal, hogy éghajlati fordulópont közelébe kerülhetünk.
18:31, Frissítve: 19:27

Bor és a hal Horgoson

Halászlé és borversenyt tartottak Horgoson. A Szent Orbán Borlovagrend és a Proleter Horgászegyesület már tizenegyedik alkalommal szervezte meg a Bor és a hal elnevezésű eseményt a Művelődési Ház melletti téren.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.