Ugrás a tartalomra
Tanjug/Zoran Zestic

Megemlékezések Belgrádban

2019-10-20
15:39
2019-10-20
17:59
Forrás
Pannon RTV
A Vörös Hadsereg bevonulásának 75. évfordulója alkalmából Belgrádban ma több helyen emlékeztek.

A központi rendezvényen, a temetőben a szabadságért elesett harcosok előtt rótták le kegyeletüket a résztvevők. Az Avala emlékműnél is koszorúztak. A köztársaság terén emléktáblát avattak az elesett Vörös Hadsereg harcosainak.

Belgrád Voždovac helyi közösségében pedig Zoran Đorđević szerb szociálpolitikai miniszter Jagoš Žarić partizán emlékére utcatáblát avatott fel: „Mint a felelős minisztérium, világos üzenetet akarunk küldeni, hogy megváltoztattuk azt a politikát, amely 2000-től 2012-ig azon dolgozott, hogy elfeledtesse Szerbia teljes történelmét, mintha szégyellné azt. Mi ma nem szégyelljük magunkat, és minden fontos dátumhoz fűződő történelmi eseményről meg akarunk emlékezni. Azt akarjuk, hogy minden emlékműnek teljesen más kinézete legyen. Azt akarjuk evvel megmutatni, hogy mint társadalom becsüljük mindazokat, akik a szabadságért harcoltak.”

Belgrád
vörös hadsereg

Most

15:41, Frissítve: 16:48

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant ma reggel egy MiG-21-es típusú vadászgép Mali Zvornik közelében. Mindkét pilóta, Dejan Krsnik és Zvonko Vasiljević meghalt.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.
Számlák a borítékban

Már most kezdjék el gyűjteni a számlákat!

Harminc autót és tíz belgrádi lakást is lehet nyerni a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték újabb körében, amelynek célja, hogy visszaszorítsa a feketegazdaságot Szerbiában.