Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Megemlékezést tartottak a Népkörnél

2019-03-15
11:58
2019-03-15
20:56
Forrás
Pannon RTV
Az 1848–49-es forradalomra és szabadságharcra emlékeztek a szabadkai Népkör MMK előtt.

Koszorúzással egybekötött ünnepi megemlékezést tartott ma a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ Kossuth Lajos mellszobránál. Az emlékművet tizenegy évvel ezelőtt a forradalom és szabadságharc 160. évfordulója alkalmából állították az intézmény főbejáratánál.

Az eseményen felcsendült a Magyar Himnusz, majd Takács Márta, a Népkör elnöke szólt az egybegyűltekhez.

Takács Márta, elnök, Népkör Magyar Művelődési Központ, Szabadka: „A március 15-i ünnepségek itt a Népkörben már több mint egy évtizede a Kossuth-szobor előtt zajlanak. Együtt, nemcsak a Népkörösökkel, hanem mindazokkal, akik szeretnék megünnepelni ezt a nagyon szép napot.”

A forradalom 12 pontja, a követelések még ma is aktuálisak - emelte ki az eseményen Maglai Jenő, Szabadka Polgári Mozgalmának önkormányzati frakcióvezetője: „Az elmúlt 170 év megmutatta, hogy azok az értékrendek, amelyekért küzdöttek a 48-as ifjak, azok sajnos a mai napig aktuálisak maradtak, azt gondolom, hogy a sajtószabadságtól kezdve, a demokratikus rendszerek felépítésének a vágya a mai napig értékrendet képvisel.”

A megemlékezésen koszorút helyezett el Magyarország Szabadkai Főkonzulátusa, Szabadka önkormányzata, a Vajdasági Magyar Szövetség, a Magyar Mozgalom, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség, a Magyar Nemzeti Tanács és a házigazda Népkör Magyar Művelődési Központ.

Népkör Magyar Művelődési Központ
Takács Márta
Maglai Jenő
1848-49-es forradalom és szabadságharc

Most

14:33, Frissítve: 16:17

Magyar pártok az EP-választáson

Hogy áll össze az Európai Parlament? Hány képviselő van, hány a magyar? Összefoglalónkból kiderül, melyik magyar pártoknak volt képviselőjük az előző EP-ben, és melyik pártcsaládokkal dolgoztak.

Népszerű

Ebolagyanús pácienset kezelnek

Elszabadult a kongói Ebola-járvány

Megfékezhetetlenné vált a Kongói Demokratikus Köztársaságban kitört Ebola-járvány, s a helyzet olyan súlyos lehet, mint a 2013-2016 közötti, három államra kiterjedő egészségügyi válság idején volt.