Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Megemlékezést tartottak a szabadkai pravoszláv temetőben

2021.04.17
18:46
2021.04.17
19:26
Forrás
Pannon RTV
1941-ben megölt kelebiai szerbekre emlékeztek ma Szabadkán.

Az eseményt a sétaerdei pravoszláv temetőben tartották, ahol egy emlékművet állítottak korábban a 80 évvel ezelőtt elhunytak emlékére. Ezt koszorúzták meg ma a résztvevők.

Pannon RTV

Az eseményen jelen volt Stevan Bakić szabadkai polgármester is. Egyebek között elmondta, azon a helyen, ahol a megemlékezést tartották, 22 személy nyugszik, akik kelebiaiak és életüket vesztették 1941-ben. Hangsúlyozta, a régi tragikus eseményekből le kell vonni azt a következtetést, hogy a jövőt együtt kell építeni, ugyanakkor meg kell emlékezni minden áldozatról a múltból. A megölt kelebiai szerbek emlékművét egyébként a pravoszláv temetőben a második világháború után az elhunytak hozzátartozói állították.

Stevan Bakić
megemlékezés
pravoszláv

Most

22:29

A hatodik napon

Tartalmas program vár a szerb sportolókra a tokiói olimpia 6. napján, a magyarok is újabb döntőkre készülnek.
17:45, Frissítve: 19:31

Mikor jöhet a harmadik dózis?

Konkrét döntések nem születtek, viszont több ajánlást is megfogalmaztak a köztársasági válságstáb mai ülésén. A lehetséges korlátozó intézkedésekről is egyeztettek.
15:34, Frissítve: 16:32

Szóval, rímmel, színházzal Óbecsén

Drámatábort szerveztek idén is Óbecsén, a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben. A résztvevők a bábozással és a mozgásszínházzal ismerkednek. A tanultakat pénteken gálaműsorban mutatják meg a közönségnek.

Népszerű