Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Megemlékezést tartottak a szabadkai pravoszláv temetőben

2021.04.17
18:46
2021.04.17
19:26
Forrás
Pannon RTV
1941-ben megölt kelebiai szerbekre emlékeztek ma Szabadkán.

Az eseményt a sétaerdei pravoszláv temetőben tartották, ahol egy emlékművet állítottak korábban a 80 évvel ezelőtt elhunytak emlékére. Ezt koszorúzták meg ma a résztvevők.

Pannon RTV

Az eseményen jelen volt Stevan Bakić szabadkai polgármester is. Egyebek között elmondta, azon a helyen, ahol a megemlékezést tartották, 22 személy nyugszik, akik kelebiaiak és életüket vesztették 1941-ben. Hangsúlyozta, a régi tragikus eseményekből le kell vonni azt a következtetést, hogy a jövőt együtt kell építeni, ugyanakkor meg kell emlékezni minden áldozatról a múltból. A megölt kelebiai szerbek emlékművét egyébként a pravoszláv temetőben a második világháború után az elhunytak hozzátartozói állították.

Stevan Bakić
megemlékezés
pravoszláv

Most

14:31, Frissítve: 14:37

Megszépült Felsőhegy játszótere

A Felsőhegyi Önkéntes Központ aktivistái felújították a falu játszóterét és annak környékét, így megszépítve és biztonságosabbá téve azt a legkisebbeknek.

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Zivatarokkal ér véget a májusi nyár

Záporok, zivatarok váltják a nyári meleget. A lehűlés már a hét közepén megérkezik térségünkbe, helyenként erős lesz a szél és viharok is kialakulhatnak.