Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Oszkár

Megemlékeztek a környezetvédelem világnapjáról Óbecsén

2018.06.05
14:45
2018.06.05
17:08
Forrás
Pannon RTV
A környezetvédelem világnapja alkalmából játékos programokat szerveztek ma alsósoknak Óbecsén.

Az Erdőtelepítők Parkjában megtartott eseményen újrahasznosított anyagokból készült eszközökkel játszottak és sportoltak a gyerekek.

Indiánok, íjászok, horgászok népesítették be Óbecsén az Erdőtelepítők Parkját. Az alsós diákok a környezetvédelem világnapja alkalmából látogattak el a parkba. Tóth Dominik napozás közben mondta el nekünk, mit is jelent szerinte a környezetvédelem.

Tóth Dominik, Petőfi Sándor Általános Iskola, Óbecse: „Nem dobáljuk el a papírokat, a vízben sem dobáljuk el, hanem, ha el akarjuk dobni, akkor inkább tartsuk meg, és mikor hazaérünk, otthon a szemetesben dobjuk el.”

Pannon RTV/Lukács Oszkár

Jól jött a kánikulában a kalap. Szalma helyett papírból készült. Az újrahasznosítás lehetőségeivel már kiskorukban érdemes megismertetni a gyerekeket.

Potrebić Tőzsér Gabriella, tanítónő, Sever Đurkić Általános Iskola, Óbecse: „Minden változás az egyéntől ered. Nem kicsi változás az, ha valaki egyedül el kezd változtatni, mert akkor saját családja is változik, ami már négy személy, akkor ők elmesélik a barátaiknak, a szomszédaiknak, a nagymamának, így terjed, nekünk ez a célunk és ennek eredményei is vannak.”

Pannon RTV/Lukács Oszkár

Nem csak célirányos oktatással lehet rávezetni a gyerekeket a környezettudatosság fontosságára.

Kiss Zoltán, elnök, Ökobecse Polgári Egyesület, Óbecse: „A gyerekeket bele lehet vonni ilyen aktivitásba a játékon keresztül, ezért maximálisan a játékra és a szórakozásra fektettük a hangsúlyt, mert észrevettük, hogy játék mellett sokat képesek megtanulni.”

Pannon RTV/Lukács Oszkár

A nap folyamán az Ifjúsági Iroda és az önkormányzat képviselői az óvodába is ellátogattak, ahol kétezer oktató jellegű kifestőkönyvet osztottak ki a gyerekeknek.

Óbecse
Erdőtelepítők Parkja
Potrebić Tőzsér Gabriella
Kiss Zoltán
Ökobecse Polgári Egyesület

Most

12:57, Frissítve: 13:05

Migránsügyben a helyzet változatlan

Tele van az erdő migránsokkal Szabadka külvárosában, a magyar határhoz közeli Makkhetes városrészben. A helyiek be sem mernek menni az egykor népszerű, hatalmas kirándulóhelyre.
11:56

Casper Ruud harmadik a világranglistán

A norvég Casper Ruud a szöuli negyeddöntős búcsúja után a másodikról a harmadik helyre csúszott vissza a férfi teniszezők világranglistáján, melyet a spanyol Carlos Alcaraz vezet.
11:41, Frissítve: 11:48

Újabb tömegbaleset Szabadkán

A hidegfront, a változékony időjárás, a helyenként nedves és sárfelhordásos útszakaszok miatt az elmúlt egy-két napban nőtt a koccanásos balesetek száma.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.