Ugrás a tartalomra
FoNet/A szerb kormányfő irodája/Slobodan Miljević

Megérkezett a 11. repülő is az orosz segélyszállítmánnyal

2020.04.04
12:48
2020.04.04
13:03
Forrás
Szerbiai RTV
Oroszországból szakértők is érkeztek, akik segítik Szerbiát a koronavírus elleni harcban. Ezen felül egészségügyi és védőfelszerelést, valamint 16 speciális járművet hoztak az országba.

A járművek az utak és helységek fertőtlenítésére szolgálnak. A segítség a két államfő, Aleksandar Vučić és Vladimir Putyin korábbi megbeszélésnek eredménye. A repülőgépeket mások mellett Ana Brnabić szerb miniszterelnök és Aleksandar Vulin várták a batajnicai katonai reptéren. A szerb védelmi miniszter hangsúlyozta, az egészségügyi felszerelés és a szakértők is nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy Szerbia megfelelően fel tudjon lépni a koronavírus-járvány ellen.

Oroszország
segélyszállítmány
Aleksandar Vulin
Aleksandar Vučić
Vladimir Putyin
védőfelszerelés
fertőtlenítés

Most

14:12

Kevesebb a migráns Horgoson

Rendszeresen begyűjtik Észak-Bácskában a határ menti övezetben megbúvó migránsokat, ők azonban visszaszivárognak. A települések központját elkerülik, napközben most nem is igazán mozognak, mert elkezdődött a harmincnapos muszlim böjt, a ramadán.
14:02

Faültetési akciót tartottak Palicson

Mintegy 300 facsemetével gazdagodott a palicsi természeti park. A magas vízszint miatt egyes fajták elkezdtek korhadni, aminek következtében csökkent a fafajták sokszínűsége a parkban. Ezen szeretne javítani a Palics-Ludas Közvállat az ültetéssel.
13:30, Frissítve: 13:38

Uniós csúcs Brüsszelben

Ma kezdődött a kétnapos uniós csúcs Brüsszelben. A tárgyalások fő témái közé tartozik az Ukrajnának nyújtott fegyverkezési és pénzügyi támogatás, a migráció, az uniós gazdasági versenyképesség.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.