Ugrás a tartalomra

Megérkezett Budapestre a Baptista Szeretetszolgálat mentőcsapata Törökországból

2023.02.12
12:40
Forrás
MTI
Összesen 18-an segédkeztek Antakyában, 8 keresőkutyával.

A csoportot a családtagok, a kollégák és a sajtó képviselői mellett a török nagykövetség képviselői fogadták virággal, tapssal, ennivalóval a Liszt Ferenc-repülőtéren. Az öt napon át dolgozó csapatnak hét embert sikerült kimenteniük a romok alól, akik közül kettőnek válságos volt az állapota. További 5-6 túlélőről jelzést adtak, az ő kiemelésüket más csapatok vették át - számolt be Pavelcze László, a kutató-mentő csapat vezetője.

A körülmények katasztrofálisak: nincs világítás, vízellátás, az emberek a sarkokon tüzet raknak, hogy melegedjenek és levest főznek, amiből a segítőket is megkínálják. A túlélők sátrakban és mára már üzemanyag nélkül maradt autókban alszanak, kevés a kialakított szálláshely, ahol biztonságosan túlélhetik a hideget - részletezte Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke.

Eddig 10 millió forint segélyt juttattak el a földrengés károsultjainak, legközelebb hétfőn indul egy szállítmány, ezúttal Szíria területére.

Baptista Szeretetszolgálat
Budapest
földrengés
Törökország

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.