Ugrás a tartalomra
Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljevic

Megérkezett Csehországba a Szerbia által adományozott vakcina

2021.05.31
17:38
2021.05.31
17:53
Forrás
MTI
Több mint 100 ezer adag Pfizer/BioNTech adag koronavírus elleni védőoltást adományozott Szerbia Csehországnak.

Az adomány egy cseh katonai repülőgéppel érkezett Belgrádból Prágába. Aleksandar Vučić szerb államfő május 20-án történt prágai hivatalos látogatása során jelentette be, hogy Szerbia Pfizer/BioNTech vakcinát ajándékoz a cseheknek. A 10,7 millió lakosú Csehországban eddig több mint 5,2 millió adag oltóanyagot adtak be.

Andrej Babis cseh kormányfő közölte, hogy a vakcinákat a prágai repülőtérről az Általános Egyetemi Kórházba (VFN) szállítják, ahonnan az állami gyógyszerfelügyelet engedélyének kiadása után átviszik a főváros Liben nevű kerületében lévő O2 universum oltóközpontba. Ezt a központot a közelmúltban helyezték üzembe, és napi több ezer vakcina beadására alkalmas.

A járványügyi helyzet az utóbbi hetekben jelentősen javult Csehországban. Vasárnap 113-ra csökkent a napi igazolt fertőzések száma, ami egyharmaddal kevesebb, mint egy hete, és a tavaly augusztus eleji adatoknak felel meg. A koronavírus-járványban elhunytak száma eddig 30 108. A múlt hét végén kevesebb mint tíz ember halt meg a Covid következtében. Az aktív fertőzöttek száma vasárnap 11 ezerre csökkent.

vakcina
védőoltás
Csehország
adomány

Most

21:04, Frissítve: 21:13

Gólyakolónia Újvidéken

Újvidék északi bejáratánál, az autópálya mellett található Vajdaság egyik legnagyobb gólyakolóniája. Egy elhagyatott építkezés betonoszlopainak tetején több mint húsz fészekben nevelik az új nemzedékeket.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.