Ugrás a tartalomra
TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE/ bg

Megérkezett Szíriába a szerbiai segélyszállítmány

2023.03.02
17:01
Forrás
Szerbiai RTV
Szíria fővárosába, Damaszkuszba megérkezett az a humanitárius segély, amelyet Szerbia küldött a szíriai népnek a pusztító földrengés után.

Miloš Vučević szerb védelmi miniszter a szerb kormány képviseletében ott volt a Szíria állampolgárainak szánt humanitárius segélyszállítmány indításakor a belgrádi Nikola Tesla repülőtéren.

Vučević rámutatott, hogy büszke az országra és Szerbia polgáraira, akik eleget tettek a felhívásnak, hogy segítsenek a földrengést túlélő embereken, amelynek következményeit mindannyian láthattuk. Ez még csak az első kontingens, valamivel több mint hat tonna élelmiszer. Az elkövetkező napokban, hetekben további segély szállítását szervezik meg Szerbiából, amire a szíriai népnek a legnagyobb szüksége van – mutatott rá Vučević.

Törökországot és Szíriát február 6-án erős, a Richter-skála szerinti 7,7-es és 7,6-os erősségű földrengések rázták meg, több mint 50 ezer ember halálát okozva.

Szíria
segélyszállítmány
földrengés
Miloš Vučević

Most

12:02, Frissítve: 12:12

A népmese napját ünnepelték Horgoson

Ugyan egy nappal korábban, de Horgoson is megünnepelték a magyar népmese napját, amely Benedek Elek születésnapjához kötődik. Papírszínházzal és élőszavas mesemondással várták a helyi Művelődési Ház előtt a legkisebbeket.
08:53, Frissítve: 11:03

Orbán Viktor: Magyarország nem lesz migránsgettó!

A migrációs probléma bonyolult, de a megoldás egyszerű: nem kell őket beengedni! - jelentette ki Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma reggel a Kossuth rádióban. Facebook-posztjában is megerősítette: Magyarország nem lesz migránsgettó.

Népszerű