Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Megerősíti a szerb-magyar határkerítést a magyar kormány

2022.07.16
13:24
Forrás
index.hu
Megerősíti a szerb-magyar határszakaszon húzódó határkerítést, illetve új szakaszon állít fel biztonsági határzárat a magyar kormány - ez derül ki a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatból.

A határozat szerint a magyar–szerb határon az ideiglenes biztonsági határzárat oly módon bővítik, hogy a kerítés tetejét egy méterrel megnövelik. A szerb és a horvát szakasz találkozásánál, a Duna–Dráva Nemzeti Park területén, a Hóduna határszakaszon pedig kiépítenék az ideiglenes biztonsági határzárat. Ezen felül a magyar kormány döntött arról is, hogy a tömeges bevándorlás kezeléséhez kapcsolódó kiadásokat legfeljebb több mint 19 milliárd forintnyi összeggel bővítik.

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor magyar miniszterelnök pénteki rádióinterjújában elmondta, hogy a déli határon kialakult nehézségeket nem tudja a kormány kezelni a hadsereggel. Szerinte a déli határon durvul a helyzet, a katonákra viszont a keleti határon van szükség, ezért kell létrehozni a határvadászprogramot.

magyar-szerb határszakasz
kerítés
migráció

Most

10:34

Megérkezik végre az igazi tél?

Vajon milyen időnk lesz februárban? Annyi biztos, hogy folytatódik a változékony időjárás térségünkben, a csapadákos időjárás is jelen lesz hó és eső formájában - jelenti a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet.
10:21, Frissítve: 10:37

Erkel Ferenc-est a nagybecskereki leánykollégiumban

Erkel Ferencre, Himnuszunk zeneszerzőjére emlékeztek tegnap este a nagybecskereki Szathmáry Karolina leánykollégiumban. A magyar kultúra napja alkalmából megtartott rendezvényt a kollégium a helyi Petőfi MME-vel közösen szervezte meg.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Két rendszámfelismerő rendőrautó Szabadkának

Két új rendőrautóval gazdagodott a Szabadkai Rendőrigazgatóság. A két jármű rendszámfelismerő rendszerrel és kamerákkal is fel van szerelve a közlekedési rendészet igényeihez igazítva.