Ugrás a tartalomra

Megerősíti a szerb-magyar határkerítést a magyar kormány

2022.07.16
13:24
Forrás
index.hu
Megerősíti a szerb-magyar határszakaszon húzódó határkerítést, illetve új szakaszon állít fel biztonsági határzárat a magyar kormány - ez derül ki a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatból.

A határozat szerint a magyar–szerb határon az ideiglenes biztonsági határzárat oly módon bővítik, hogy a kerítés tetejét egy méterrel megnövelik. A szerb és a horvát szakasz találkozásánál, a Duna–Dráva Nemzeti Park területén, a Hóduna határszakaszon pedig kiépítenék az ideiglenes biztonsági határzárat. Ezen felül a magyar kormány döntött arról is, hogy a tömeges bevándorlás kezeléséhez kapcsolódó kiadásokat legfeljebb több mint 19 milliárd forintnyi összeggel bővítik.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök pénteki rádióinterjújában elmondta, hogy a déli határon kialakult nehézségeket nem tudja a kormány kezelni a hadsereggel. Szerinte a déli határon durvul a helyzet, a katonákra viszont a keleti határon van szükség, ezért kell létrehozni a határvadászprogramot.

magyar-szerb határszakasz
kerítés
migráció

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.