Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Megfelelő hulladékkezelés = tisztább levegő

2022.11.30
16:29
2022.11.30
19:02
Forrás
Pannon RTV
Megkapta a szabadkai Regionális Hulladéklerakó és Hulladékgazdálkodási Kft. az integrált környezetvédelmi engedélyt.

A létesítmény területén a hulladék befogadása és feldolgozása mellett a papír, a műanyag, a fém és egyéb újrafeldolgozható anyagokat elválasztását is végzik. Nemanja Erceg, tartományi településrendezési és környezetvédelmi titkár a helyszínen arról beszélt, hogy az elkövetkező években egész Vajdaság területén hasonló fejlesztések várhatóak.

A Regionális Hulladéklerakó és Hulladékgazdálkodási Kft. novemberben sikeresen megszerezte az integrált környezetvédelmi engedélyt. A létesítmény a tanúsítvány szerint teljes mértékben megfelel azoknak a követelményeknek, amelyek lehetővé teszik a modern hulladéktározást és gazdálkodást.

Gligor Gellért, igazgató: „Ez felelősség is számunkra, hogy a környezetvédelmet olyan szinten, olyan megfigyelési szinten és monitoringgal végezzük, ahogy előírja ez az engedély. Erre készek vagyunk, meg vannak az eszközeink és az infrastruktúránk is. Nagyon örülünk ennek az IPPC engedélynek, ugyanis ebből a szempontból hozzáadódik még az a lehetőség is, hogy teret nyithatunk a gyáripari veszélytelen hulladék befogadására is, illetve van lehetőségünk ezeknek az elfogadására, kezelésére és elhelyezésére.

A kft. területén utólagos hulladék szétválasztás is történik. Az újrahasznosítható hulladékot választják el a többitől, ilyen például a papír, a műanyag, a fém és egyéb újrafeldolgozható anyagok.

Nemanja Erceg, tartományi településrendezési és környezetvédelmi titkár: „Biztos, hogy az elkövetkező években egész Vajdaság el lesz látva ilyen hulladékkezelő rendeszekkel. Ez hatással lesz a levegő minőségére és egészségesebb környezetet biztosít minden polgár számára.”

A Tartományi Településrendezési, Építkezési és Környezetvédelmi Titkárság a 2023-as évben is további költségvetési eszközöket biztosít majd a lakossági hulladék összegyűjtéséhez és kezeléséhez.

Regionális Hulladéklerakó és Hulladékgazdálkodási Kft.
Gligor Gellért
Nemanja Erceg

Most

11:32

Vasárnap kezdődik a Házasság hete

Vasárnap kezdődik a Házasság hete programsorozat Magyarországon. A szervező egyházak és civil szervezetek egy héten át közel ötven településen száznál több programmal hívják fel a figyelmet a házasság, a család értékeire.

Népszerű