Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragosavac Viktor

A megfelelő ütemben haladnak a topolyai diákotthon munkálatai

2019-04-11
14:06
2019-04-11
18:25
Forrás
Pannon RTV
Az épületben negyvenhárom két személyes szoba várja majd a középiskolásokat, ezen kívül konyha, étkező, tanulószoba és egyéb tartalmak is a kollégisták rendelkezésére állnak majd.

A tervek szerint szeptember közepére elkészül az épület, a berendezése azután történik majd meg. Kislinder Gábor topolyai polgármester és az önkormányzat tanácstagjai ma megtekintették a munkálatokat.

Topolya három középiskolájában 1202 diák tanul, mintegy 65 százalékuk utazó. A Mezőgazdasági Iskolának van a legtöbb ingázó diákja, az 580-ból 80 százalékuk más településről jár iskolába, sokan több órát töltenek naponta buszozással. A diákotthon megoldást jelentene ezekre a gondokra.

Salamon Ákos, tanuló, Szenttamás: „Én utazó vagyok, elég messziről és sokan utaznak az osztályból, ezért jó lenne, ha elkészülne a diákotthon.”

Andróczky Bálint, tanuló, Szenttamás: „A buszra várakozás az negyvenöt perc, és mire hazaérünk az még negyvenöt perc, több mint fél óra.”

A Mezőgazdasági Iskola szomszédságában a befejező munkálatokat végzik a diákotthonon. A topolyai önkormányzat képviselői megtekintették az építkezést. Az épület félkész állapotban, mintegy tíz éve őrizetlenül állt. A topolyai önkormányzat tavaly 50 millió dinárt, a tartományi kormány 25 millió dinárt látott elő a befejezésére.

Kislinder Gábor, polgármester, Topolya (VMSZ): „A munka határideje az 210 munkanap, valamennyi munkanap ebből el lett használva, azt gondoljuk, hogy szeptember közepéig az épület el kellene, hogy készüljön, azzal, hogy a bútorozás ezekben az eszközökben nincs benne.”

A beltéri berendezés beszerzését pályázati pénzekből szeretnék megoldani. A diákotthon működtetése a tervek szerint tartományi hatáskörbe tartozik majd.

A topolyai diákotthon 86 tanuló számára nyújt majd kollégiumi ellátást. A kétszemélyes szobákon kívül étkező, konyha, tanulószoba is a rendelkezésükre áll majd.

Topolya
Kislinder Gábor
topolyai diákotthon

Most

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.