Ugrás a tartalomra
Pixabay/piviso

Meghosszabbították a határidőt

2021.11.18
17:48
Forrás
Beta
Jövő év végéig használhatók fel azok az utazási utalványok, amelyeket azokért az utakért kaptak az ügyfelek, amelyeket kifizettek, de nem utazhattak el a koronavírus-járvány miatt.

A szerb kormány döntését Tatjana Matić idegenforgalmi miniszter jelentette be. A csereutak megvalósítására így 2022. december 31-ig van lehetőség. A rendelet minden olyan utazásra vonatkozik, amelyet részben vagy egészben kifizettek 2020. március 15-ig.

A kormány a döntéssel a turizmusban tevékenykedőket, az utazási irodákat akarja kisegíteni, hogy lehetőség szerint ne kelljen nekik visszaadni a befizetett, azóta már rég elköltött összegeket.

Amennyiben az ügyfél nem használja fel a csereutat határidőig, vagyis mégis visszakéri a pénzét, az utazásszervezőknek a következő évben, tehát 2023. február 1-ig kell kifizetniük a tartozást.

határidő
utazási iroda
idegenforgalom
utazás
nyaralás
utazási utalvány
csereút
Tatjana Matić
koronavírus
járvány

Most

21:37, Frissítve: 21:46

Élisabeth Borne lett az új francia miniszterelnök

Emmanuel Macron francia államfő az eddigi munkaügyi minisztert nevezte ki hétfőn új miniszterelnöknek a távozó Jean Castex helyére, aki a hagyományoknak megfelelően benyújtotta lemondását a három héttel ezelőtt újraválasztott köztársasági elnöknek.
19:21

Kijevbe utazik a Vatikán külügyminisztere

A szentszéki diplomáciát vezető Paul Richard Gallagher érsek szerdától Ukrajnában a vallási és politikai élet képviselőivel találkozik, valamint felkeresi a háborús helyszíneket - közölte a Szentszék Twitter-fiókján kedden.

Népszerű