Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Megidézték a New York-i éttermek hangulatát Palicson

2023.03.19
11:07
2023.03.19
17:12
Forrás
Pannon RTV
New York címmel rendeztek gálaestet egy palicsi hotelben. A szervezők az amerikai nagyváros éttermeinek hangulatát kívánták megidézni és fergeteges szórakozást ígértek.

Az általános képzeletben New York a felhőkarcolók és a puccos butikok metropolisza. Ezt a metropol életérzést szerették volna Palicsra varázsolni egy gálaest keretében a hotel szervezői. Fine dining ételekkel, tánc- és divatbemutatóval is készültek.

Olivera Imbronović, igazgató, GM hotel Prezident, Palics: „Amikor Stantić Gáspár egy bemutatkozó kiállítás után tíz nappal ezelőtt azt mondta nekem, hogy főzni szeretne az én hotelemben, ki kellett találnom egy hangzatos címet, mert hallottam és olvastam a könyvekben, hogy ő az első éttermét New Yorkban nyitotta meg, miután négy évig dolgozott Donald Trumpnak. Azt mondtam, New York egyesíti a legjobbakat.”

A vendégek három menüsorból válogathattak. Az ételek Amerika egyik legjobb mesterszakácsa, a szabadkai Gašpar Stantić felügyeletével készültek. A séf főzött a brit királynőnek és Donald Trumpnak is, most a palicsi vendégeknek készített vacsorát.

Stantić Gáspár, mesterszakács:
„ A legjobb ételem az, amit még nem csináltam meg. Szeretem a halakat, dolgozom velük, tengeri halakkal is, lehet friss halat kapni, a rákoktól kezdve minden megvan.
- Itt mi a menü egy ilyen New York-i esten?
- Itt? Egy egyszerű menü, amit itt, ebben a keretekben lehet venni, nem is tudom... Megcsináltuk. A vendégek meg vannak elégedve az a legfontosabb, de hogy én mit gondolok, az egy egész más dolog.”


Az esten Amerika harmincas éveinek hangulatát is megidézték.

New York
gálaest
Palics
étterem

Most

15:20, Frissítve: 16:28

Később érik a feketicsi meggy

A szokásosnál hidegebb és csapadékosabb időjárás miatt a termés is károsodhat. A termelők szerint a gyümölcsöt az alacsony felvásárlási ár miatt nem érdemes eladni, ezért feldolgozva próbálják értékesíteni.

Népszerű