Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Megint a régi nóta: Hosszú sorok a szerb-magyar határátkelőkön

2019-07-27
19:16
2019-07-27
19:27
Forrás
Pannon RTV
Várhatóan vasárnap sem javul a helyzet.

Rekordokat dönt a szerb-magyar határszakaszon átutazók száma a hétvégén. A nap folyamán akár 3 órás várakozást is tapasztalhattak az átutazók a Röszke-Horgos autópálya határátkelőhelyen Szerbia irányába, valamint a Tompa-Kelebia átjárón, míg a hétfőig hosszabbított nyitvatartással üzemelő Ásotthalom-Királyhalom átkelőn a Magyarországról kilépő oldalon négy órás volt a veszteglés. Az illetékesek szerint holnap sem lesz jobb a helyzet.

Horgosról délután Mészáros György tudósított.
„Óriási a torlódás a Horgos-Röszke autópálya határátkelőhelyen, viszont a magyar és a szerb határszervek hatékony munkájának köszönhetően jelentősen csökkent a várakozási idő. Magyarországon, a kilépő oldalon nyolc kapu dolgozik, így Magyarországról Szerbiába mindössze 30-45 perc alatt át lehet jutni, Szerbia belépő oldalán pedig hat kapu áll nyitva, így itt is nagyjából 30 perc a várakozás, ezek szerint most nagyjából egy óra alatt át lehet jutni Magyarországról Szerbiába. Szükség esetén a Szerbiába belépő oldalon még egy kaput meg tudnak nyitni. Feltorlódott viszont a kocsisor mintegy másfél kilométer hosszúságban a Szerbiából kilépő oldalon, Magyarország felé, és itt most nagyjából másfél órát vesztegelnek, négy sávban engedik ki Szerbiából az autósokat. Egyébként Dragan Subotički segédparancsnoktól friss adatokat kaptam, miszerint az elmúlt 24 órában, tegnap késő délutántól ma késő délutánig több mint 50 ezer személy haladt át ezen az átkelőn, 12 ezer jármű, illetve több mint 200 autóbusz ment át a Horgos-Röszke autópálya-határátkelőhelyen.”

határ
határátkelő
szerb-magyar határátkelő
autópálya-átkelő
Horgos
Röszke
Horgos-Röszke
Tompa
Kelebia
Kelebia-Tompa
Ásotthalom
Királyhalom
Királyhalom-Ásotthalom
várakozás
torlódás
torlódás a határátkelőkön
Dragan Subotički

Most

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Január 18-a Piroska napja

Időjárás szempontjából a mai napnak különleges jelentése van, ugyanis, ha Piroska napján fagy, negyven napig el nem hagy - tartja a mondás.