Ugrás a tartalomra
Hajdújárási diákok a tesztelésen
Pannon RTV

Megírták a vegyes összetételű tesztet a végzős nyolcadikos diákok

2019-06-19
12:07
2019-06-19
17:04
Forrás
Pannon RTV
A pedagógusok szerint ez a legnehezebb feladatsor a kisérettségi során, mert sok esetben a logikán alapszik a helyes megoldás.
A diákok iygatottan várakoznak az iskola előtt

A hajdújárási Petőfi Sándor Általános Iskolában reggel fél 9-kor gyülekeztek a végzős nyolcadikosok. Fehérvári Csongor élelmiszeripari technikus szeretne lenni. Picit tart a vegyes összetételű teszttől. Elmondása szerint a felkészülésre elegendő idő volt, mégis tart egy kicsit a biológia kérdésektől.

Dobó Dorka és Nagy György Zsóka is izgatottan érkezett a hajdújárási iskolába. Dorka a kémia példák miatt aggódott. Zsóka viszont a fizika képletektől tartott leginkább, ugyanis be szeretne jutni a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnáziumba.

A kisérettségi vegyes tesztjei

A hajdújárási Petőfi Sándor Általános Iskolában 36 végzős nyolcadikos látott neki szerdán a vegyes összetételű teszt megírásának, amelyben 5 tantárgyból, fizikából, kémiából, történelemből, földrajzból és biológiából szerepeltek feladatok. A vegyes összetételű teszteknél az a különlegesség, hogy a feladatok egy részéhez nem tárgyi tudás kell, hanem logika, azaz összefüggéseket kell találni - mondta Szűcs Anna, a hajdújárási Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatója.

Hajdújárási diákok a tesztelésen

A hajdújárási kisérettségizők tesztírását a palicsi Miroslav Antić Általános Iskola pedagógusai felügyelték. A diákok az első egy óra hosszában, tehát 10 óráig nem hagyhatták el a termet, és az utolsó negyed órában sem - magyarázta a szabályokat Bosznai Krisztianna, osztálytanító.

Csütörtökön az elhalasztott matematika-teszt kitöltésével zárul az idei kisérettségi.

kisérettségi
vegyes teszt
Hajdújárás

Most

Népszerű

Fegyveres bankrablás Szabadkán

Fegyveres bankrablás történt ma reggel Szabadkán. Senki sem sérült meg. Az álarcos elkövető a Dimitrije Tucović, közismertebb nevén a Borovo utcájában lévő Postatakarékot rabolta ki.