Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Mégis megtartják vasárnap a kispiaci vásárt

2022.03.21
21:20
Forrás
Pannon RTV
Megtartják most vasárnap a kispiaci vásárt. Ez a régió egyik legjelentősebb ilyen típusú rendezvénye, ahova nagy számú eladó és vásárló érkezik minden alkalommal.

Míg az elmúlt években a koronavírus-járvány miatt került veszélybe a vásár megrendezése, idén a madárinfluenza miatt voltak kénytelenek lemondani a szervezők. Vagyis így volt eredetileg, de úgy néz ki, mégis sikerül megrendezni a vásárt.

A részletekről Szarapka Ede, a Kispiaci Helyi Közösség Tanácselnöke beszélt a Közügyekben. Elmondta, hogy milyen feltételekkel vehetnek részt az árusok, és hogy a szervezők milyen újdonságokkal készülnek.

Kispiac
vásár
Szarapka Ede

Most

20:32, Frissítve: 20:52

Hetvenezren várólistán

Csaknem hetvenezren vannak a kórházak várólistáján Szerbiában. Egy komplikált csípő vagy térdműtétre akár 10 évet is várni kell az állami betegellátásban.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Két rendszámfelismerő rendőrautó Szabadkának

Két új rendőrautóval gazdagodott a Szabadkai Rendőrigazgatóság. A két jármű rendszámfelismerő rendszerrel és kamerákkal is fel van szerelve a közlekedési rendészet igényeihez igazítva.