Ugrás a tartalomra
Európa Kollégium
Pannon RTV

Megjelent az Európa Kollégiumban való bentlakásra vonatkozó második pályázati felhívás

2017-10-12
13:27
2017-10-12
17:23
Forrás
Pannon RTV
Felsőbb éves hallgatók jelentkezhetnek, illetve azok az elsőévesek, akik elmulasztották ezt az első körben. Az eddigi, már bentlakó kollégistáknak viszont egy új feltételnek kell megfelelniük.

Olvasással kezdi a napot a csantavéri Hovanyec Judit. Az újvidéki Európa Kollégium másodéves lakója már berendezte szobáját. Nem volt kérdés számára, hogy egy év után ismét megpályázza a már jól ismert kollégiumi szobáját. „A programok nagyon tetszenek. Vannak kötelezőek, ami első hallásra furcsának tűnne, de ha mögéjük nézünk, akkor ez számunkra is nagyon értékes és nagyon sok plusz élményt tud nyújtani.”

113 elsőéves iratkozott be idén első körben a kollégiumba. Az október tizedikén megnyílt második fordulóban a felsőbb éves egyetemisták is pályázhatnak - nyilatkozta a Pannon RTV-nek Snejder-Sára Ildikó. Az Európa Kollégium igazgatója hozzáfűzte, azok az első éves hallgatók is jelentkezhetnek, akik a pályázat első körében elmulasztották átadni jelentkezésüket.  „Az alapfeltételek azok, hogy magyarul kellett, hogy végezzék az általános vagy a középiskolát a diákok. Nem újvidéki lakcímmel rendelkeznek. Első ízben írták be a felsőoktatási tanulmányaikat valamelyik akkreditált felsőoktatási intézménybe, illetve nyilatkoznak arról, hogy diplomázásuk után még legalább három évig lehetőség szerint a szakmájukban, Szerbiában fognak dolgozni.”

Európa Kollégium

A pályázatok beadási határideje október 20 és 267 férőhelyre lehet pályázni. A felhívás elolvasható a Magyar Nemzeti Tanács honlapján.

Petkovics Márta, tag, Végrehajtó Bizottság, MNT: „Regisztrálni az MNT diákportálján, a BREKI-n kell. Az összes dokumentum letölthető. A papírformájú, kitöltött nyomtatványokat pedig a területi CMH-irodában kell beadni.”

Varhatóan az összes 380 hely betelik. Egyébként a szakkollégiumi rendszer tavaly sikeresen beindult, egyre több képzést, előadást szerveznek. És éppen ehhez köthető az új pályázati feltétel is a felsőbb éves kollégiumi hallgatók esetében, mégpedig az, hogy, korábban részt kellett, hogy vegyenek az intézmény szakprogramjában.

Európa Kollégium
Újvidék
jelentkezés

Most

20:12, Frissítve: 20:24

Adventi vendégeskedés a tordai időseknél

Az adventi időszakban különösképpen odafigyelünk az egyedül élőkre és az idősekre. Ennek szép példája a bánáti Torda, ahol karácsony táján a gyerekek meglátogatják a falu legidősebb lakosait.

Népszerű

Cvijan család háza

Segítsünk a szabadkai Cvijan családnak

Egy hete nincs áram a szabadkai Cvijan család házában, mert nincs miből fizetni a számlát. Heten élnek együtt egy háztartásban. Zsuzsanna egyedülálló anyukaként neveli két gyermekét.