Ugrás a tartalomra

Megjelent az idényjellegű influenzavírus Szerbiában

2022.12.05
07:29
Forrás
Tanjug
Az AH1 típusú vírusfertőzést a Vajdaság területén regisztrálták, míg a B típusú influenza vírussal való fertőzést Belgrádban igazolták, jelenti a Batut Közegészségügyi Intézet.

A november 21-e és 27-e közötti héten 6901 influenzaszerű megbetegedést regisztráltak Szerbiában, míg ugyanazon a héten több mint 19 ezer akut légúti fertőzést. A legtöbb beteg az 5 és 14 év közötti korosztályból került ki.

influenza
Szerbia
Batut Közegészségügyi Intézet

Most

18:59

Család, mindenki bástyája

A párok több mint felének csak egy gyermeke van és ezen változtatni kell - jelentette ki Darija Kisić Vranjéban, a Család, mindenki bástyája elnevezésű projekt eredményeinek bemutatásán.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.