Ugrás a tartalomra
Pixabay/geralt

Megjelent a delta variáns Szerbiában

2021.07.01
14:36
Forrás
Szerbiai RTV, Blic
Megjelent a koronavírus delta variánsa, ismertebb nevén az indiai mutáció Szerbiában - közölte az egészségügyi minisztérium.

Két szerb állampolgárnál regisztrálták a fertőzést, akik külföldről tértek vissza Szerbiába. Mindketten fiatalok és oltatlanok. Korábban Milanko Šekler virológus azt mondta, ősszel újra több betegre lehet számítani. Kiemelte, az oltakozási kedv láthatóan alábbhagyott. Szerbia felnőtt lakosságának 48 százaléka vette fel a koronavírus elleni vakcinát. Elmondása szerint a lakosság azon része, amely beoltatlan, vagyis a lakosság 52 százaléka, ismét szembenéz majd a koronavírussal.

koronavírus
delta vírusvariáns
indiai mutáns
koronavírus-fertőzés
koronavírus-járvány

Most

22:44

Harc a melldaganat ellen - A szűrés életet menthet

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja, vagy más néven: rózsaszín október. A cél, hogy felhívják a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára. A Közügyek kisfilmjének is az a célja, hogy tudatosítsa a nőkben, hogy van élet a rák után.
22:26

Falugondnokok a terepen

2015-ben létrejött a falugondnoki szolgálat Vajdaságban. A család nélkül maradt idős személyek, a kisnyugdíjasok, illetve a szociális esetek számíthatnak a falu- és tanyagondnokok segítségére.
19:28, Frissítve: 20:02

Hazatalálás

Hazatalálás címmel nyílt meg a magyarkanizsai születésű Pósa Károly kiállítása a helyi Dobó Tihamér Képtárban a községnapi rendezvénysorozat részeként.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.