Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Laskovity Zoltán

Megjelentek a kisérettségi előzetes eredményei

2022.07.01
11:19
2022.07.01
18:09
Forrás
Pannon RTV
A Moja srednja skola portálon a szülők és tanulók mindhárom tesztbe betekintést nyerhetnek.

A diákok panaszt is tehetnek az eredmények ellen, erre szombaton 16 óráig van lehetőség elektronikus formában, vagy a saját általános iskolájukban. A végleges eredményeket július 5-én teszik közzé. A kívánságlistát július 6-áig kell elküldeniük a mojasrednjaskola.gov.rs oldalon keresztül, aki papíralapon szeretné átadni, megteheti 6-án és 7-én az általános iskolákban. 13-án tudhatják meg, ki milyen szakra jutott be, a középiskolákba való iratkozást pedig július 14-e és 20-a között lesz.

A diákoknak a legjobban a kombinált teszt sikerült, összességében az eredmények pedig gyengébbek a tavalyiaknál. A nyolcadikosok az anyanyelvi teszten átlagosan 12,52 pontot értek el a lehetséges 20-ból, matematikából 12,31-t, a kombinált teszten pedig 14,12 pontot – közölte az oktatási minisztérium. Milan Pašić minisztersegéd azt nyilatkozta, a tavalyi évhez képest valamivel gyengébbek az eredmények, néhány iskolában a beiratkozási alsó küszöb alacsonyabb lesz, mint tavaly, de mindez a diákok érdeklődésétől függ.

kisérettségi
előzetes
eredmény

Kapcsolódó tartalmak

Most

08:39, Frissítve: 08:44

Ma még napos, holnap esős

Borongós és napos időszakok válthatják egymást térségünkben ma. Csak délután alakulhat ki gyenge eső helyenként.
07:59

Meghalt a bükki füvesember

94 éves korában meghalt Szabó György, a bükki füvesember. A gyógyteáiról és gyógynövényes cseppjeiről ismert bükki füvesember saját otthonában hunyt el.
21:55, Frissítve: 07:55

Incidens Koszovó északi részén

Tüntetés és lövöldözés volt Koszovó északi részén. Ma reggel pedig egy kézigránátot hatástalanítottak az illetékesek a választási bizottság irodájában, Észak-Mitrovicában. Sérültekről nincs hír.

Népszerű

Kedvezményt kapott, aki észszerűen fogyasztott

Sokan kétkedve fogadták a hírt, hogy amennyiben takarékoskodnak az árammal, októbertől kedvezményt kaphatnak a fogyasztásukra. Az októberi villanyszámlák megérkeztek, és kiderült, érdemes volt-e spórolni.