Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Laskovity Zoltán

Megjelentek a kisérettségi előzetes eredményei

2022.07.01
11:19
2022.07.01
18:09
Forrás
Pannon RTV
A Moja srednja skola portálon a szülők és tanulók mindhárom tesztbe betekintést nyerhetnek.

A diákok panaszt is tehetnek az eredmények ellen, erre szombaton 16 óráig van lehetőség elektronikus formában, vagy a saját általános iskolájukban. A végleges eredményeket július 5-én teszik közzé. A kívánságlistát július 6-áig kell elküldeniük a mojasrednjaskola.gov.rs oldalon keresztül, aki papíralapon szeretné átadni, megteheti 6-án és 7-én az általános iskolákban. 13-án tudhatják meg, ki milyen szakra jutott be, a középiskolákba való iratkozást pedig július 14-e és 20-a között lesz.

A diákoknak a legjobban a kombinált teszt sikerült, összességében az eredmények pedig gyengébbek a tavalyiaknál. A nyolcadikosok az anyanyelvi teszten átlagosan 12,52 pontot értek el a lehetséges 20-ból, matematikából 12,31-t, a kombinált teszten pedig 14,12 pontot – közölte az oktatási minisztérium. Milan Pašić minisztersegéd azt nyilatkozta, a tavalyi évhez képest valamivel gyengébbek az eredmények, néhány iskolában a beiratkozási alsó küszöb alacsonyabb lesz, mint tavaly, de mindez a diákok érdeklődésétől függ.

kisérettségi
előzetes
eredmény

Most

07:25, Frissítve: 08:35

Johnny Depp Modiglianiról forgat filmet

Johnny Depp 25 év kihagyás után ismét rendez: a sztár az olasz festőművész és szobrász Amedeo Modiglianiról készít játékfilmet - számolt be róla a The Hollywood Reporter.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.