Ugrás a tartalomra

Megjelentek a Várady kiválósági ösztöndíjpályázatok

2023.09.29
12:19
2023.09.29
12:29
Forrás
Pannon RTV
Mesterhallgatók és doktoranduszok jelentkezhetnek.

Meghirdette a Várady kiválósági ösztöndíjpályázatot a Magyar Nemzeti Tanács a mesterhallgatók részére. A 2023-2024. évi ösztöndíjra olyan személyek pályázhatnak, akik először felvételiztek Szerbiában mesterképzés első, illetve második évfolyamára és magyar nyelven végezték általános vagy középiskolai tanulmányaikat. A pályázat beadási határideje november 15-e, 14 óra. A támogatás havi összege legfeljebb nettó 100 euró dinár ellenértéke. Az MNT összesen 100 hallgatónak ítéli oda az ösztöndíjat.

A Várady-pályázatot a doktoranduszok számára is meghirdették. Esetükben 25 ösztöndíjat ítélnek oda, havi 160 euró értékben. A teljes dokumentáció mindkét pályázatra vonatkozóan letölthető a Magyar Nemzeti Tanács hivatalos honlapjáról, és a felhívás teljes szövege is megtekinthető a www.mnt.org.rs címen.

Várady kiválósági ösztöndíj
Magyar Nemzeti Tanács

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:20, Frissítve: 18:10

Hagyományok téli fesztiválja Palicson

Tepertősütő verseny, szalonna- és hagymaszeletelő verseny, kézműves kiállítás, forralt bor, jó hangulat és kellemes idő - így zajlik az idei Hagyományok téli fesztiválja Palicson. Az eseményre idén közel ezer személy érkezett.
15:54, Frissítve: 18:21

Ma sorsolják ki az EB-csoportokat

A sorsolás előtt a résztvevőket 4 kalapba osztották szét, ezek kialakítása az Eb-selejtezőben nyújtott teljesítmény alapján történt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.