Ugrás a tartalomra
Szerbiai RTV

Megkapta a Zolgensma terápiát Vukan

2022.06.02
16:33
2022.06.02
16:39
Forrás
Szerbiai RTV, Pannon RTV
Megkapta a világ legdrágább gyógyszerét Vukan, az SMA1-ben szenvedő vranjei kisfiú. A Zolgensma nevű terápiát Budapesten vehette fel.

Szülei a közösségi médiában közölték az örömhírt. Azt írták, sikerült rövid idő alatt rengeteg pénzt összegyűjteni, így Vukan hozzájuthatott az életmentő gyógyszerhez. "Legyenek büszkék magukra, és arra a hozzájárulásra, amivel segítettek. Nincsenek szavak, hogy kifejezzük a hálánkat és a boldogságunkat" - fogalmaztak. A 9 hónapos kisfiú május 18-án érkezett meg a budapesti Bethesda Gyermekkórházba, ahol megkapta a terápiát. 

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Korábban a bajmoki Pál Gajódi Olivért is itt gyógyították. Olivér állapotán nagyon sokat segített a Zolgensma, ő ma már egyre stabilabban ül, integet, és pár szót is ki tud mondani.

Vukan a 21. gyerek, aki a Bethesdában megkapta az életmentő terápiát. A Zolgensma team vezető orvosa, Dr. Mikos Borbála korábban elmondta, az SMA1-ben szenvedő betegek a természetes lefolyás esetén, kezelés nélkül a 1,5-2 éves életkort sem érték volna meg.

Vukannak és más beteg gyerekeknek továbbra is lehet segíteni utalással vagy emelt díjas sms formájában. Ennek részleteit a budihuman.rs oldalon találják.

Vukan Stoiljković
Zolgensma génterápia
SMA
Bethesda Gyermekkórház

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:50, Frissítve: 18:23

Egy délután Arannyal

Megtartották az Egy délután Arannyal elnevezésű képzőművészeti és irodalmi versenyt az oromhegyesi Arany János Általános Iskolában. Közel 50 felsős diák, három kategóriában mutatta be Arany János munkásságát, illetve Arany és Petőfi barátságát.

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.