Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Megkapták a Pfizer második dózisát a Zentai Közkórház dolgozói

2021.02.03
16:12
2021.02.03
17:26
Forrás
Pannon RTV
Felvették a koronavírus elleni védőoltás második dózisát a Zentai Közkórház dolgozói is. Az első adag Pfizer vakcinát még január elején kapták meg. A dolgozók önkéntesen jelentkezhettek az oltásra.

Összesen 110 kórházi dolgozó vette fel első körben a Pfizer vakcinát. Elmondták, hogy sem az első, sem pedig a második dózis után nem éreztek különösebb mellékhatást.

Dr. Apró Arnold, onkológia osztályvezető főorvos, Zentai Közkórház:
„– Gyakorlatilag teljesen panaszmentesen lefolyt. Nekem még lokális fájdalom sem jelentkezett. Tehát sem láz, semmilyen klasszikus tünet nem volt. Problémamentes volt.
– Az első is ilyen problémamentes volt?
– Igen, ott sem volt semmilyen tünetem.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A beoltott dolgozók elmondták, hogy azért tartották fontosnak a vakcina felvételét, mert véleményük szerint csak így lehet megállítani a vírust.

Vijatov Hagymás Júlia, egészségpszichológus, Zentai Közkórház: „Én úgy gondolom, hogy a vakcina nagyon hasznos találmány, és számos betegség azért nincs már jelen az életünkben, mert oltva vagyunk ellene. Azt gondolom, hogy hosszú távon ez egy abszolút egészségmegőrző lépés.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Az átoltásra múlt pénteken került sor. Az igazgató elmondta, hogy most több esetben jelentkezett hőemelkedés, valamint láz is, azonban komolyabb allergiás reakció most sem fordult elő.

Dr. Csáki Beáta, igazgató, Zentai Közkórház: „Az első közben arról számoltunk be, hogy 3 dolgozónál jelentkezett hőemelkedés, és 2-3 dolgozónál enyhe izomfájdalom. Második alkalommal 13 személynél történt ez meg. Komolyabb tüneteket nem észleltek.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Az igazgató hozzátette, hogy a Pfizer vakcinát még 40 dolgozó igényelte önkéntes alapon, akik már meg is kapták az első oltást. A Sputnyik V oltóanyagra további 37 dolgozó jelentkezett.

Pfizer
Pfizer-BioNTech
Pfizer-BioNTech vakcina
Pfizer-féle vakcina
Pfizer-védőoltás
Zentai Közkórház
Dr. Csáki Beáta
koronavírus elleni védőoltás

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:13

A V4-ek támogatják a Nyitott Balkán ötletét

Támogatják a visegrádi országok a nyugat-balkáni államok kezdeményezését, a Nyitott Balkán nevű ötletet, amely a Szerbia, Észak-Macedónia és Albánia közötti határok eltörlését hivatott szolgálni 2023-tól.
19:19, Frissítve: 19:56

Átlagos búzahozam, alacsony felvásárlási ár

Elégedettek az észak-bácskai gazdák az idei búzahozammal, ugyanakkor a felvásárlási árral kapcsolatban vannak fenntartásaik. Az idei évben számos időjárási hatás befolyásolta a búzatermést, valamint a minőséget is - mesélik.

Népszerű