Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szunyog Tibor

Megkezdődhet a Sinopharm vakcina próbagyártása Szerbiában

2021.09.04
08:58
Forrás
Szerbiai RTV
Megérkezett Belgrádba a Sinopharm koronavírus elleni védőoltásának előállításához szükséges első nyersanyag szállítmány.

Európában Szerbia lesz az első ország, amely a kínai vakcinát fogja gyártani – jelentette ki Csen Bo, Kína belgrádi nagykövete a Nikola Tesla reptéren. A védőoltás gyártása a Hemofarm gyógyszeripari cégben zajlik majd, ahol a tervek szerint októberig a gyártási folyamat tesztelése folyik majd – emelte ki Zlatibor Lončar. Szerbia egészségügyi minisztere hozzátette, hogy az év végéig hatmillió kínai védőoltás előállítását tervezik Szerbiában. Szeptember 9-én kerül sor az új vakcinagyár alapkövének letételére, amelynek a jövő év első negyedévének végére kell elkészülnie – emelte ki a tárcavezető. Lončar hozzátette, hogy Szerbia készen áll a koronavírus elleni küzdelemre és reméli, hogy ebben az ország polgárai is partnerek lesznek és beoltatják magukat.

Sinopharm
védőoltás
Csen Bo
Zlatibor Lončar

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:33, Frissítve: 11:41

Egy asztalnál Kurti és Vučić

Több mint egy év után folytatódott a Belgrád és Pristina közti párbeszéd. Aleksandar Vučić szerb elnök és Albin Kurti koszovói kormányfő egy asztalhoz ült Brüsszelben.
10:51

A csúcson is netezne? - megteheti

Mostantól a Kilimandzsáró is szélessávú internetet kap, hogy a turisták tweetelhessenek, instázhassanak vagy whatsappozhassanak, miközben megmásszák Afrika legmagasabb hegyét.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.