Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szunyog Tibor

Megkezdődhet a Sinopharm vakcina próbagyártása Szerbiában

2021.09.04
08:58
Forrás
Szerbiai RTV
Megérkezett Belgrádba a Sinopharm koronavírus elleni védőoltásának előállításához szükséges első nyersanyag szállítmány.

Európában Szerbia lesz az első ország, amely a kínai vakcinát fogja gyártani – jelentette ki Csen Bo, Kína belgrádi nagykövete a Nikola Tesla reptéren. A védőoltás gyártása a Hemofarm gyógyszeripari cégben zajlik majd, ahol a tervek szerint októberig a gyártási folyamat tesztelése folyik majd – emelte ki Zlatibor Lončar. Szerbia egészségügyi minisztere hozzátette, hogy az év végéig hatmillió kínai védőoltás előállítását tervezik Szerbiában. Szeptember 9-én kerül sor az új vakcinagyár alapkövének letételére, amelynek a jövő év első negyedévének végére kell elkészülnie – emelte ki a tárcavezető. Lončar hozzátette, hogy Szerbia készen áll a koronavírus elleni küzdelemre és reméli, hogy ebben az ország polgárai is partnerek lesznek és beoltatják magukat.

Sinopharm
védőoltás
Csen Bo
Zlatibor Lončar

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:52

Ki Ladik Katalin?

Ha hangköltészet és performance, akkor Ladik Katalin. A művésznő köré épített gondolatokat és a konceptuális művészet alapelveit állította színpadra legújabb előadásában a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.