Ugrás a tartalomra

Megkezdődött a 24. Szabadkai Nyári Akadémia

2020.08.10
12:31
2020.08.10
17:05
Forrás
Pannon RTV
A rendezvényt az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete szervezi. Az idei év kihívásokkal teli a pedagógusok számára is.

A hagyományostól eltérően a járványügyi helyzet miatt idén módosították a pedagógusképzést. Először a Távoktatás-IKT alkalmazása és a Természettudomány című képzéseket tartják meg mától. Az akadémiának idén a szabadkai Ivan Sarić Műszaki Iskola ad otthont.

Énekkel és verssel nyitották meg a 24. Szabadkai Nyári Akadémiát. Az idén a járványügyi helyzetre való tekintettel csak kevesen tudtak részt venni az ünnepélyes megnyitón. Augusztus 10-től a Távoktatás-IKT alkalmazása és a Természettudomány nevű képzéseket tartják meg.

Világos Kornél, informatika tanár: "Minden évben nagyon változatos és sokrétű programot, szinte minden természettudományi szakot próbálnak a szervezők ide előadásokat hozni nekünk. Nagyon tetszik az előadások 99 százaléka. Online előadásokhoz még nem volt szerencsénk, a képzéseknél. Meglátjuk, hogy milyen lesz az idén."

Változatos témákkal foglalkozik a természettudományi szakcsoport. A tagok személyes és online előadásokon vehetnek részt.

Besnyi Izabella, a Természettudomány-szakcsoport vezetője: "Szeretnénk kielégíteni mindenki igényét. Földrajzosunk, biológusunk, matematikusunk van a szakcsoportunkban. Lesz élő előadós előadás is amikor az oktató, aki személyesen jelen van és előadja az előadását, de lesz online kapcsolásunk is."

Huszonhárom éven keresztül mindig egyszerre tartották meg a Szabadkai Nyári Akadémia előadásait. Idén viszont különböző időpontokban valósítják meg a képzéseket. A 7 szakcsoportba osztott 160 résztvevős eseményt külön időpontokban szervezik meg.

De Negri Ibolya, az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesületének elnöke: "Azt gondoljuk fontos még ilyen helyzetben is az élő kapcsolat, hiszen a tanárok így tudnak azért visszakérdezni az előadótó révén, illetve tapasztalatot cserélni amikor együtt vannak. Természetesen a járványügyi helyzethez alkalmazkodva nagyon kis csoportos képzésekre kerül sor."

Az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesületének elnöke hozzátette, a többi szakcsoport képzéseit a tervek szerint szeptember végéig meg fogják tartani, ha nem lesz változás a járványhelyzet miatt.

Szabadkai Nyári Akadémia
pedagógusok
oktatás
képzés
Szabadka

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.