Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Megkezdődött a 24. Szabadkai Nyári Akadémia

2020.08.10
12:31
2020.08.10
17:05
Forrás
Pannon RTV
A rendezvényt az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete szervezi. Az idei év kihívásokkal teli a pedagógusok számára is.

A hagyományostól eltérően a járványügyi helyzet miatt idén módosították a pedagógusképzést. Először a Távoktatás-IKT alkalmazása és a Természettudomány című képzéseket tartják meg mától. Az akadémiának idén a szabadkai Ivan Sarić Műszaki Iskola ad otthont.

Énekkel és verssel nyitották meg a 24. Szabadkai Nyári Akadémiát. Az idén a járványügyi helyzetre való tekintettel csak kevesen tudtak részt venni az ünnepélyes megnyitón. Augusztus 10-től a Távoktatás-IKT alkalmazása és a Természettudomány nevű képzéseket tartják meg.

Világos Kornél, informatika tanár: "Minden évben nagyon változatos és sokrétű programot, szinte minden természettudományi szakot próbálnak a szervezők ide előadásokat hozni nekünk. Nagyon tetszik az előadások 99 százaléka. Online előadásokhoz még nem volt szerencsénk, a képzéseknél. Meglátjuk, hogy milyen lesz az idén."

Pannon RTV

Változatos témákkal foglalkozik a természettudományi szakcsoport. A tagok személyes és online előadásokon vehetnek részt.

Besnyi Izabella, a Természettudomány-szakcsoport vezetője: "Szeretnénk kielégíteni mindenki igényét. Földrajzosunk, biológusunk, matematikusunk van a szakcsoportunkban. Lesz élő előadós előadás is amikor az oktató, aki személyesen jelen van és előadja az előadását, de lesz online kapcsolásunk is."

Pannon RTV

Huszonhárom éven keresztül mindig egyszerre tartották meg a Szabadkai Nyári Akadémia előadásait. Idén viszont különböző időpontokban valósítják meg a képzéseket. A 7 szakcsoportba osztott 160 résztvevős eseményt külön időpontokban szervezik meg.

De Negri Ibolya, az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesületének elnöke: "Azt gondoljuk fontos még ilyen helyzetben is az élő kapcsolat, hiszen a tanárok így tudnak azért visszakérdezni az előadótó révén, illetve tapasztalatot cserélni amikor együtt vannak. Természetesen a járványügyi helyzethez alkalmazkodva nagyon kis csoportos képzésekre kerül sor."

Az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesületének elnöke hozzátette, a többi szakcsoport képzéseit a tervek szerint szeptember végéig meg fogják tartani, ha nem lesz változás a járványhelyzet miatt.

Szabadkai Nyári Akadémia
pedagógusok
oktatás
képzés
Szabadka

Most

16:19, Frissítve: 17:29

Védjük meg a tavasz hírnökeit!

A több napig tartó hideg és csapadékos tavaszi időjárás különösen megnehezíti a fecskék életét. A hűvös időben a madarak kevés repülő rovart találnak, ami egyébként a kizárólagos táplálékukat jelenti. Mi segíthetünk, hogy túléljék rossz a időt!

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!