Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Megkezdődött az iratkozás a szabadkai Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény óvodáiba

2021.04.12
13:45
2021.04.12
16:42
Forrás
Pannon RTV
A tavalyihoz hasonlóan, idén is csak elektronikus úton, az eUprava portálon keresztül lehet jelentkezni, amelyre közvetlenül a Naša Radost honlapjáról is beléphetnek az érintett szülők. A kérelmeket április 30-ig lehet átadni.

A négyéves hajdújárási Varga Dávidra hétfő délelőtt királyhalmi nagymamája felügyelt. A kissrác mozgékony, eleven, barátságos, és nagyon szeretne már ő is oviba járni.

„Azért, mert nagyon várom a sok barátomat.
- És a sok barátoddal fogsz majd játszani?
- Igen.
- Mit?
- Hát dínózni, játszani, bújócskázni.”

Pannon RTV/Szalai Adrián

Dávid szülei Hajdújáráson mezőgazdasággal foglalkoznak. Reggeltől estig dolgoznak. Ezért is szeretnék most kisfiukat beíratni, hogy ősztől óvodába mehessen. Ráadásul a kisfiú édesanyja, Varga Andrea, Dávid leendő testvérkéjével várandós.

„Most, így négyévesen már úgy gondoljuk, hogy éppen ideje, hogy gyerektársaságban legyen, tanuljon, készüljön. Idáig nem akartuk, nem szerettük volna vinni. Úgy gondoltuk, hogy a család jelenlétében sokkal jobb neki. De nagyon eleven, nagyon aktív, úgyhogy most már kell neki egy kicsit a fegyelmezés.”

Pannon RTV/Szalai Adrián

A 2021/2022-es tanévre a szabadkai Naša Radost bölcsődei csoportjaiba a 2019-ben és 2020-ban született gyermekek iratkozhatnak be. A 2016-ban, 2017-ben és 2018-ban született gyermekek az óvodai csoportokba, míg a 2015. március 1. és 2016. február 28. között született gyermekek az iskolai előkészítő csoportokba jelentkezhetnek. Azoknak a szülőknek, akik csak az ötórás, napközis ellátást igénylik, ezt külön fel kell tüntetniük - emelte ki Veljko Vojnić, az intézmény műszaki igazgatója.

„Beírathatók az első életévüket betöltött gyerekek, az iskoláskor előtti korosztállyal bezárólag. Idén 240 új gyereket veszünk fel az első bölcsődei és 140-et a második bölcsődei csoportba. A napközis csoportokban nagyjából 400 új gyermek számára van hely, azzal, hogy a félnapos elhelyezésre és az iskoláskor előtti csoportokba mindenkit beírunk, aki jelentkezik.”

Pannon RTV/Szalai Adrián

A műszaki igazgató hozzátette: beiratkozáskor ezúttal is előnyt élveznek az úgynevezett érzékeny kategóriába tartozó családokból érkező gyermekek, továbbá azok, akiknek mindkét szülője munkaviszonyban van, illetve most már azok is, akiknek valamelyik szülője a járványhelyzetben a Covid-19-rendszerben dolgozott, vagy dolgozik. A szülők a Naša Radost honlapján keresztül jelentkezhetnek, ahol a kezdőlapon megjelenik az UPIS NA KLIK ikon, erre kell kattintani, és kitölteni az elektronikus adatlapot. A másik lehetőség az eUprava portálon keresztül, az eVrtić szolgáltatás igénybevétele.

Pannon RTV/Szalai Adrián

A jelentkezési határidő tehát április 30-ig tart, ezt követően május 31-én teszik közzé az óvodákban az elsődlegesen felvételt nyert gyerekek névjegyzékét. A szülők esetleges panasszal élhetnek május 31. és június 7. között, ezeket június 8. és 15. között bírálják el. Ezt követően kerül sor a gyerekek tényleges beíratására az bölcsődékbe, óvodákba és a napközis csoportokba.

Szabadka
Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény
óvoda
bölcsőde
iratkozás
Veljko Vojnić

Most

15:27, Frissítve: 19:36

Szemétszedésből kaland

A Tisza hulladékszennyezése óriási természetvédelmi probléma. A PET Kupa ennek felszámolására jött létre.

Népszerű

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.