Ugrás a tartalomra
Csubrilo Zoltán (Info TV)

Megkezdődött az óvodai iratkozás Magyarkanizsa községben

2021.05.10
13:40
2021.05.10
16:46
Forrás
Pannon RTV
Mától iratkozhatnak be a magyarkanizsai óvodákba a 2015. március 1-je és 2016. február 28-a között született gyermekek. Ezt elektronikusan, dokumentumok benyújtása nélkül tehetik meg a szülők.

Vegyes korosztállyal folynak a foglalkozások a tóthfalusi Kuckó óvodában. Összesen 16 gyermek veszi igénybe a félnapos ott-tartózkodást.

Dukai Tímea, óvónő, Kuckó óvoda, Tóthfalu: Mikro csoportokban dolgozunk, én nagyon szeretek ilyen csoportokban dolgozni, sőt nagyon nagy segítségünkre vannak az iskola-előkészítősök, akik a kisebb korosztályt is eligazgatják, segítik a kicsiket.
- Mik a tervek, mi az, amire szükség lenne itt, az óvodában?
- Szülői kezdeményezésre megindult a kérelem az igazgatóság és az önkormányzat felé a napközi, vagyis az egész napos tartózkodás kérelme, mert nagyon nagy segítség lenne a szülőknek, hogy a gyermeküket biztonságban tudnák, amíg ők dolgoznak.

A kérelmet a szülők május folyamán adhatják át az illetékes szerveknek.

Pannon RTV

Megkezdődött a 2015. március 1. és 2016 február 28-a között született gyerekek beíratása is a község területén. A Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézményben 1 és 7 év közötti gyerekeket lehet beíratni bölcsődei, fél- vagy egész napos ott-tartózkodásra május 10. és 24. között.

Körmöci Valéria, igazgatóhelyettes, Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény, Magyarkanizsa: A szülőknek, törvényes képviselőknek, akiknek gyermekeik eddig az intézményben jártak, nem kell kitölteni a jelentkezési űrlapot. Az intézményben első alkalommal iratkozó gyerekeket elektronikusan a www.euprava.gov.rs portálon keresztül, dokumentumok benyújtása nélkül íratják a szülők. A dokumentumokat automatikusan megkapja az intézmény az illetékes nyilvántartásból. Az újonnan beiratkozó gyerekeknek igazolást kell benyújtani az Egészségháztól, a gyermekek védőoltásáról és a gyermekek pszichofizikai fejlettségéről.

Jelenleg Magyarkanizsa község 11 óvodaépületében folyik a nevelő-oktató munka összesen 582 gyerekkel.

Magyarkanizsa
óvoda
iratkozás

Most

21:04, Frissítve: 21:13

Gólyakolónia Újvidéken

Újvidék északi bejáratánál, az autópálya mellett található Vajdaság egyik legnagyobb gólyakolóniája. Egy elhagyatott építkezés betonoszlopainak tetején több mint húsz fészekben nevelik az új nemzedékeket.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.