Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

„Megkezdődött a járvány új hulláma Szerbiában”

2021.08.15
11:46
2021.08.15
19:17
Forrás
Pannon RTV
Ezt Verica Jovanović a Batut Közegészségügyi Intézet igazgatója mondta a szerb közmédiának nyilatkozva.

Hozzátette, a kórházban koronavírussal kezelt páciensek száma megduplázódott az elmúlt két hétben, emellett a lélegeztetőgépre szoruló betegek száma is emelkedett. Jovanović hangsúlyozta, az újonnan regisztrált fertőzöttek többsége nem vett fel koronavírus elleni védőoltást. A szerbiai válságstáb újabb korlátozó intézkedések bevezetésén gondolkozik, amelyek betartásával enyhíthetünk az új hullám erősségén - tette hozzá Verica Jovanović. A tanév kezdésével kapcsolatban azt nyilatkozta, a cél, hogy rendes körülmények között induljanak a diákok szeptembertől iskolába: „Igyekszünk lehetővé tenni azt, hogy az iskolák teljes kapacitással működjenek. Természetesen ezért minden megelőző intézkedést be kell tartani; a zárt terekben kötelező továbbra is a maszk használata, a termek fertőtlenítése, a kéz fertőtlenítése is kötelező, valamint a nem beoltottak egészségi állapotának ellenőrzése is fontos.”

járvány
járványhelyzet
járványhullám
Szerbia
oltás
koronavírus elleni harc
Verica Jovanović

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:06, Frissítve: 18:21

Jelentős romlás esetén távoktatás

Csak akkor vált át a teljes szerbiai iskolarendszer az online oktatásra, ha a járványügyi adatok a helyzet jelentős romlását mutatják – közölte a szerb Oktatási Minisztérium.
18:01, Frissítve: 18:44

1956-ban nagy leckét kapott a magyarság

Csakis önmagára számíthatott, és azok a fiatalok, akik részt vettek ebben, 1956 legbátrabbjai voltak- hangzott el azon a megemlékezésen, melyet szombat délután tartottak Horgoson az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének napján.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.