Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Megkezdődött a Mága-koncert adományaiból vásárolt csomagok kiosztása

2019.12.17
15:33
2019.12.17
18:34
Forrás
Pannon RTV
Az élelmiszert és tisztálkodószereket tartalmazó csomagok minden idős rászorulóhoz eljutnak karácsonyig.
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Megkezdődött a Mága Zoltán koncertjein összegyűlt adományokból vásárolt élelmiszereket és tisztálkodószereket tartalmazó csomagok kiosztása Vajdaságban. A megközelítőleg 18 000 euró értékben befolyt összegből 661 idős és nehéz körülmények között élő személy számára osztanak csomagokat.

Pannon RTV/Tímár Zsolt

Olajat, kolbászt, lisztet és tésztát pakolt a csantavéri Bakos Julianna asztalára a falugondnok, aki a segélycsomagokat kézbesíti a rászorulóknak. Az idős hölgy nagyon hálás, az adomány hatalmas segítséget jelent számára.
„- Hát, ez nagyon sokat jelent, még soha nem kaptam, de nagyon sokat jelent, a férjem is, ugye, meghalt, vannak unokáim, de mind szerte szét vannak, egyedül vagyok.
- Hogyan tölti a karácsonyt?
- Hát, ezt én sem tudom, hallja aranyos, nem tudom. Van egy fiam, az talán hazajön, külföldről, ha hazajön, de magányosan.”

Pannon RTV/Tímár Zsolt

A bajmoki Mojzes Katalin is örömmel nézegette és pakolta az átvett adományt, elmondása szerint annak tartalma sokáig elég lesz, hiszen egymagára keveset készít. „Nagyon sokat jelent, mert kis nyugdíjból a fát megvenni nehéz, akkor minden romlik, mi 49 éves házasok voltunk, a férjem négy éve meghalt, és nagyon nehéz egyedül.”

Pannon RTV/Tímár Zsolt

Oláh Csongor csantavéri falugondnok számára nagyon fontos a falu idős embereinek sorsa. Elmondása szerint számára ez nem munka, hanem egy igen nehéz hivatás, ami egyúttal hatalmas segítség az idős és magányos emberek számára. „Elég sok feladatunk van, egyebek mellett bevásárlás, gyógyszerek beszerzése, számlák befizetése, télen a havat ellapátolni, a falevelet összekaparjuk, szállítás az egészségházba, nekem a szabadkai Közkórházba kell szállítanom a betegeket. Körülbelül negyven felhasználó van, akiket én gondozok, segítek, és havonta legalább egyszer mindenkihez szeretek eljutni.”

Pannon RTV/Tímár Zsolt

A segítségre szoruló, idős embereket 17 önkormányzat 50 településén 20 falugondnok látogatja. A csomagok karácsonyig minden rászorulóhoz megérkeznek.

Mága Zoltán
koncert
jótékonysági koncert
adományok
csomagok
idős rászorulók
falugondnok

Most

20:02

Vučić: Ukrajna a fő téma Davosban

Ukrajna kérdése játszik központi szerepet a Davosi Világgazdasági Fórumon, erről beszélt a szerb köztársasági elnök a szerb közmédiának, aki maga is részt vesz a rendezvényen.
19:33

Korszerű gépek és újítások kellenek

Sokan szeretnének korszerű gépeket vásárolni az Újvidéki Mezőgazdasági Vásáron. A beruházás azonban sokba kerül - mondják a termelők. Aki teheti, pályázati lehetőségeken keresztül próbál fejleszteni.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.