Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Megkezdődött a Magyar Nemzeti Tanács felkészítő programja

2021.02.13
12:51
2021.02.13
19:28
Forrás
Pannon RTV
A felkészítő programot középiskolások részére szervezik meg.

A koronavírus-járvány miatt a felkészítő idén az online térben bonyolódik. Összesen 13 tanár karolja fel a végzősöket, és készíti fel őket a felsőoktatási intézmények felvételi vizsgáira.     

De Negri Ibolya idén a korábbiakhoz képest eltérő módon köszöntötte azokat a középiskolás diákokat, akik jelentkeztek a Magyar Nemzeti Tanács felvételi felkészítőjére. Az érdeklődők a ZOOM platformon keresztül kialakított virtuális térben tudják lehallgatni az órákat. A tanulók 13 tantárgy közül választhattak ki kettőt, attól függően, hogy melyik egyetemen vagy főiskolán folytatnák tanulmányaikat.

Bognár Emese az Újvidéki Egyetem Jogi Karának hallgatója szeretne lenni. Jövőjét a diplomácia és a nemzetközi kapcsolatok világában látja.

"Persze sokkal jobb lenne a személyes kapcsolat, de szerintem mi fiatalok sokkal kompatibilisek vagyunk ezzel az online módszerrel, mert az otthonunk melegében tudjuk követni az előadásokat, de azért nekünk is jobb lenne, ha személyesen találkoznánk a felkészítő tanárokkal, illetve személyesen tudnánk nekik kérdéseket feltenni."

Pannon RTV

A legtöbb végzős tanuló elszántan és céltudatosan készül az egyetemi életre, hiszen tudják, hogy ha be szeretnének kerülni az általuk választott felsőoktatási intézménybe fontos egy jó pontszám elérése.

Fábián Viktor, a Svetozar Marković Gimnázium tanulója: "A szabadkai építészeti egyetem hallgatója szeretnék lenni, az építőmérnöki szakon. Azért választottam ezt a szakot, mert matematikával szerettem mindig is foglalkozni."

Gera Krisztina, az Ivan Sarić Műszaki Középiskola tanulója: "Most is már műszaki pályán tanulok, úgyhogy nem lesz annyira nagyon éles a váltás. Matematikából kell a felvételit írnom."

Csikós Pajor Gizella matematikából készíti fel a diákokat a felvételire.

"Egy tanteremben úgy helyeztünk el számítógépet, hogy az az egész táblát befogja, tehát mi a tábla előtt fogunk állni és onnan fogunk a gyerekeknek magyarázni. Úgy gondolom, hogy az az összképhatás, amit a gyerekek valamikor is megszoktak az iskolában, hogy a tanár ír és magyaráz közben nekik, ez a leghatékonyabb. Legalább is a matematika tantárgyat illetően."

Pannon RTV

A Magyar Nemzeti Tanács 2011 óta tart felvételi felkészítőket középiskolás diákok részére - emelte ki De Negri Ibolya, az MNT Végrehajtó Bizottságának tagja.

"Mindig probléma volt, hogy hogyan tudnak eljutni a helyszínekre, ahol folyik a képzés. Most otthonról, illetve más helyről tudják ezt követni. Ebből a szempontból megkönnyítettük számukra ezt. Bízunk abban, hogy céltudatosak, kitartóak lesznek és, hogy mindazt, amit a tanárok kínálnak számukra öt hónapon keresztül azzal élni fognak."

A MNT által szervezett felkészítőre 143 diák jelentkezett. A órák két hetes ütemben zajlanak, összesen 10 alkalommal. A tervek között szerepel olyan órák megtartása is, ahol személyesen tudnak majd találkozni a végzősök, és ha lehetőség nyílik majd rá, a felkészítőt egy táborral szeretnék zárni.

felkészítő program
MNT
diák
továbbtanulás
online

Most

16:19, Frissítve: 17:29

Védjük meg a tavasz hírnökeit!

A több napig tartó hideg és csapadékos tavaszi időjárás különösen megnehezíti a fecskék életét. A hűvös időben a madarak kevés repülő rovart találnak, ami egyébként a kizárólagos táplálékukat jelenti. Mi segíthetünk, hogy túléljék rossz a időt!

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!