Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Megkezdődött a népszámlálás Szerbiában

2022.10.01
10:56
2022.10.01
16:04
Forrás
Pannon RTV
Magyarkanizsa községben is házról házra járnak a kérdezőbiztosok, és körülbelül 30 percet töltenek el egy-egy háztartásban.

A lakosoknak 69 kérdésre kell válaszolniuk. A 2011-es adatok szerint 25 343 lakosa volt Magyarkanizsa községnek.

A kora reggeli órákban már meg is érkezett a népszámlálási kérdezőbiztos Magyarkanizsán az első helyszínre. A lakosoknak három kérdéskörre nem kötelező válaszolniuk, ez pedig az anyanyelvre, a vallásra és a nemzeti hovatartozásra vonatkozó kérdés. A magyarkanizsai Kiss Róbert büszkén vállalja mindhármat.

Kiss Róbert, Magyarkanizsa: "Én úgy gondolom, hogy azt az édes anyanyelvünket, a kultúránkat és vallásunkat, amit őseink évszázadokon keresztül ránk hagytak, azt nekünk kötelességünk megőrizni és továbbadni és én büszkén vallom, hogy magyarnak születtem, magyar vagyok és katolikusként élek ezen a földön."

Pannon RTV

Az egy háztartásban élők nyilatkozhatnak egymás nevében, viszont a 15 évnél fiatalabb személyek esetében kizárólag a szülő vagy a gyám nyilatkozhat a kérdezőbiztosnak.

Nagy Némedi Dániel, Magyarkanizsa Község Népszámlálási Bizottságának alelnöke: "Amennyiben a kérdezőbiztos többszöri látogatás esetén sem talál a háztartásban senkit, így egy értesítést fog hagyni a postaládában, ahol lesz egy központi telefonszám, amelyre az adott személy bediktálhatja az elérhetőségét. Ezt az információt visszajuttatják az illetékes kérdezőbiztosnak, aki majd ezen a megadott számon kontaktál az illetővel és egyeztetnek egy időpontot, amikor megejtik a teendőket az összeírás kapcsán."

A község területén több mint 50 kérdezőbiztos dolgozik október elsejétől, a háztartásokat 31-éig keresik majd fel Magyarkanizsa község területén.

népszámlálás
Szerbia
Magyarkanizsa
kérdezőbiztos

Most

Népszerű

Holtrészeg sofőrt kaptak el Magyarkanizsán

A magyarkanizsai Néphősök utcában állították meg a rendőrök szombaton azt a sofőrt, akiről hamarosan kiderült, szó szerint holtrészegen, 3,85 ezrelékes véralkoholszinttel vezette járművét.