Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Peter Dejong

Megkezdődött Ratko Mladić fellebbviteli perének tárgyalása

2020.08.25
13:25
2020.08.25
13:31
Forrás
MTI
A 16 év bujkálás után, 2011-ben letartóztatott Mladić a tervek szerint szerdán szólal fel. A végső ítéletet még idén kihirdethetik.

Megkezdte az első fokon életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt Ratko Mladić egykori boszniai szerb hadseregparancsnok fellebbviteli perének tárgyalását az ENSZ nemzetközi törvényszéki mechanizmusa. Mladić kilenc ponton támadta meg a korábbi ítéletet. A népirtás, valamint háborús és emberiesség elleni bűncselekmények miatt 2017-ben elítélt Mladić 2018 márciusában fellebbezést nyújtott be, de védői szerint rossz egészségügyi és hanyatló mentális állapota miatt még nem áll készen a per folytatására.

Ratko Mladić
Hága
tárgyalás

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:32, Frissítve: 17:40

Virágzik a tavaszi hérics

A topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület immár negyedik alkalommal szervezett sétát, amelynek úti célja a Krivaja patak lipári völgye volt, ahol Közép-Bácskában még megtalálható ez a ritka, veszélyeztetett növényfaj.
14:57, Frissítve: 19:00

A birkózás a legtömegesebb sportok között

Falunapi birkózótornát tartottak Kishegyesen az óvodás és általános iskolás korosztály számára. A községbeli gyerekeknek ez az első megmérettetése. Szabadka és Magyarkanizsa csapatait látták vendégül.
14:21, Frissítve: 17:09

Kikapcsolódásból lefutni a félmaratont

Vasárnap délelőtt elrajtolt a 30. Újvidéki Félmaraton. A főtérnél megrendezett versenyen, illetve, sportrekreációs rendezvényen minden korosztályra gondoltak, a versenyzők különböző kategóriákban indulhattak.
12:55, Frissítve: 16:45

Vásárt tartottak Kispiacon

Az esemény megszokott, hiszen évtizedek óta minden hónap utolsó hétvégéjén szervezik meg, amelyre egész Vajdaság területéről érkeznek árusok és vásárlók is egyaránt.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.