Ugrás a tartalomra

Megkezdődött a Téli Egyetem az MTTK-n

2018.01.03
12:35
2018.01.03
19:51
Forrás
Pannon RTV
A több napos képzés során tanítók és tanárok az idei évben hét akkreditált témakör közül választhattak, melyek nagy segítséget nyújthatnak további munkájuk során.

Megkezdődött a Téli Egyetem a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon Szabadkán. Az oktatók többsége évek óta részt vesz a Téli Egyetemen. Elmondásuk szerint az itt megszerzett tudást remekül tudják alkalmazni a gyakorlatban. Balázs Horváth Kinga, biológia- és kémiatanárnő, Topolya: „A PowerPoint-os prezentációs továbbképzésre jöttem, amit így is használok a mindennapokban a tanításban. Így szeretem átadni az új tananyagokat a diákjaimnak. Remélem, hogy most még többet megtanulok, és még jobban ki tudom használni az ez adta lehetőségeket az oktatásban. A gyerekek nagyon szeretik, élvezik.”

Az első nap az érdeklődők Gordán Kolos tanító előadásával kezdték meg a képzést, aki saját rendhagyó nevelési módszereit, illetve tapasztalatait osztotta meg a közönséggel. „A mai pedagógustársadalomban a hölgy tanítók vannak többségben. Nagyon kevesen vagyunk tanítóbácsik, akik oktatnak alsó osztályokban és erre szerettem volna egy kicsit felhívni a figyelmet, hogy milyen is a tanítás és a nevelés egy tanítóbácsinak a szemszögéből.”

A Téli Egyetemet a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar és a Magyar Nemzeti Tanács közösen szervezi meg immár harmadik éve. Námesztovszki Zsolt, dékánhelyettes, Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar, Szabadka: „Az MTTK-nak 17 akkreditált programja van és gyakorlatilag a pedagógusok kell, hogy képezzék magukat folyamatosan. Nem titkolt szándékunk, hogy ebben segítsünk, ebben a folyamatban, hogy képezzék őket. Esetleg halljanak újdonságokat. Akár technikai, akár neveléstudományi területről és valahogy frissítsék a tudásukat, ismerkedjenek, barátkozzanak és kapcsolatokat építsenek.”

Az idei négy napos képzésen közel hetven oktató vesz részt egész Vajdaság területéről.

Téli Egyetem
MTTK
tanítóképző
Szabadka

Most

22:25

Mága Zoltán koncertezett Topolyán

A hegedűművész Pásztor Istvánnak, a Vajdasági Magyar Szövetség elhunyt elnökének emléke előtt tisztelgett az eseménnyel a Sarlós Boldogasszony-plébániatemplomban.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.