Ugrás a tartalomra
MTI/Baranyi Ildikó

Megkezdte háromnapos apostoli látogatását Romániában Ferenc pápa

2019.05.31
13:20
Forrás
MTI
Megkezdte háromnapos pasztorális és ökumenikus jellegű apostoli látogatását Romániában Ferenc pápa.

A katolikus egyházfőt délelőtt Klaus Iohannis román államfő és felesége, valamint a katolikus püspöki kar várta a bukaresti nemzetközi repülőtéren. A bukaresti elnöki hivatalban katonai tiszteletadással fogadták. Ferenc pápa először a román világi vezetőkkel találkozott, majd a többségében ortodox vallású Románia patriarkátusánál tett ökumenikus látogatást. Daniel pátriárkával együtt az épülő Nemzet Megváltása román ortodox katedrálist is felkereste. Délután kezdődött Ferenc pápa pásztori útja Romániában, amelynek első állomásán a bukaresti római katolikus Szent József székesegyházban pontifikál szentmisét. A romániai katolikusok között többségben lévő magyar hívőket szombaton, a közösség legjelentősebb zarándokhelyén, a csíksomlyói hegynyeregben keresi fel a pápa: az itt bemutatandó szabadtéri szentmise szinte végig latin és magyar nyelven zajlik. A Duna TV-n élőben lesz látható Ferenc pápa csíksomlyói szentmiséje, amelyet a Pannon Televízió is élőben közvetít, várhatóan 10.45-től.

Románia
Ferenc pápa
Klaus Iohannis

Most

15:53, Frissítve: 16:56

Vučić: Nem ismerjük el Koszovó függetlenségét

Szerbia és Koszovó képviselői Brüsszelben tárgyaltak. A megbeszélés után Aleksandar Vučić kiemelte, hogy Kurti azért jött Brüsszelbe, hogy kijelentse, semmiben sem fog megállapodni, és hogy megtudja mikor ismerjük el Koszovó függetlenségét.

Népszerű

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.