Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Megközelítőleg 3,5 ezer migráns tartózkodik jelenleg Szerbiában

2019-07-06
12:25
2019-07-06
17:50
Forrás
Tanjug
Közülük mintegy 3 ezer van elhelyezve a befogadóközpontokban - jelentette ki Vladimir Cucić szerb menekültügyi és migrációs biztos.

Mint mondta, a legtöbben gazdasági bevándorlók, ami azt jelenti, hogy a jobb élet, a megélhetés biztosítása miatt hagyták el hazájukat. Az illetékesek egyébként azt várják, hogy ez a szám az elkövetkező időszakban csökkenni fog 100-200 személlyel.

Vladimir Cucić

Vladimir Cucić, szerb menekültügyi és migrációs biztos: „A gyermekek száma jelentősen csökken. Két évre visszamenőleg, amióta lement az iráni hullám, sokkal kevesebb a gyermek. A valamikori 800-900 gyerek helyett tavaly már csak 500-at írattunk be az itteni iskolákba, most pedig mindössze 250-300 iskoláskorú lehet itt. Meg mondjuk, még ugyanennyi iskoláskor előtti, és ennyi van. Csökken tehát a számuk. Európa irányába most egy teljesen más jellegű migráció történik, az emberek összetétele teljesen más mint két éve, vagy mint 2015-ben, pontosabban 2012 óta errefelé tekintve. Most minden megváltozott, ezek egyedülálló fiatal legények, akik azok után mennek, akik már pozicionálták magukat valahol Németországban, Svédországban és most hívják őket.”

migráns
Szerbia

Most

14:13

Lövöldözés Velika Planán

Puskával és robbanószerkezetekkel teli táskával rontott be egy középkorú férfi a Velika planai közgazdasági középiskola egyik órájára - írja a Szerbiai RTV.

Népszerű

Bomba robbant a szabadkai Borsalino kávézóban

Ma hajnalban robbanás rázta meg a szabadkai sugárút környékét, a Borsalino kávézóban történt a detonáció. Ismeretlen tettesek kis méretű robbanószerkezetet dobtak a vendéglátóipari egységbe.