Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Megközelítőleg 3,5 ezer migráns tartózkodik jelenleg Szerbiában

2019-07-06
12:25
2019-07-06
17:50
Forrás
Tanjug
Közülük mintegy 3 ezer van elhelyezve a befogadóközpontokban - jelentette ki Vladimir Cucić szerb menekültügyi és migrációs biztos.

Mint mondta, a legtöbben gazdasági bevándorlók, ami azt jelenti, hogy a jobb élet, a megélhetés biztosítása miatt hagyták el hazájukat. Az illetékesek egyébként azt várják, hogy ez a szám az elkövetkező időszakban csökkenni fog 100-200 személlyel.

Vladimir Cucić

Vladimir Cucić, szerb menekültügyi és migrációs biztos: „A gyermekek száma jelentősen csökken. Két évre visszamenőleg, amióta lement az iráni hullám, sokkal kevesebb a gyermek. A valamikori 800-900 gyerek helyett tavaly már csak 500-at írattunk be az itteni iskolákba, most pedig mindössze 250-300 iskoláskorú lehet itt. Meg mondjuk, még ugyanennyi iskoláskor előtti, és ennyi van. Csökken tehát a számuk. Európa irányába most egy teljesen más jellegű migráció történik, az emberek összetétele teljesen más mint két éve, vagy mint 2015-ben, pontosabban 2012 óta errefelé tekintve. Most minden megváltozott, ezek egyedülálló fiatal legények, akik azok után mennek, akik már pozicionálták magukat valahol Németországban, Svédországban és most hívják őket.”

migráns
Szerbia

Most

22:27, Frissítve: 22:44

Ismét erdőtűz pusztít Gran Canaria szigetén

Mintegy négyezer embert kellett kitelepíteni a Kanári-szigetekhez tartozó Gran Canarián tomboló erdőtűz miatt – közölte a Kanári-szigetek elnöke vasárnapi rendkívüli sajtótájékoztatóján.
22:04

Százezrek tüntettek békésen Hongkongban

Több százezren tüntettek békésen vasárnap Hongkongban, azt mutatva, hogy a mozgalom továbbra is széles támogatást tud maga mögött a nemzetközi repülőtér működését megbénító ülőtüntetés után is.
21:35, Frissítve: 21:41

Kiirtotta családját egy orosz tizenéves

Meggyilkolta családjának öt tagját, majd önmagával is végzett egy tizenéves a Volga-menti Uljanovszk megye Patrikejevo falujában - jelentették vasárnap orosz hírügynökségek.
16:10, Frissítve: 16:48

Dinnyét vegyenek!

A közkedvelt nyári gyümölcs kilóját a szabadkai tejpiacon már 15 dinárért is meg lehetett vásárolni a hétvégén. Vasárnap rengeteg friss terméket kínáltak az árusok, de vásárolókból sem volt hiány.

Népszerű

Szakad a hó Ausztráliában

Hideghullám érte el Délkelet-Ausztráliát, a hegyvidéki területeken a hőmérséklet -3 fok körül mozgott.

Közel 200 km/h-val száguldozott

193 kilométeres óránkénti sebességgel haladt egy 24 éves férfi a szerbiai Rača település olyan útszakaszán ahol a sebességkorlátozás 80 km/h volt.