Ugrás a tartalomra
TANJUG/SAVA RADOVANOVIC/bs

Meglepődött Tiodorović, hogy folytatódik a tantermi oktatás

2021.10.23
08:15
Forrás
Szerbiai RTV
Meglepődött a tantermi oktatás folytatásáról szóló döntésen dr. Branislav Tiodorović, a válságstáb tagja. Az N1 televíziónak adott interjújában arról beszélt, szerinte nagyon fontos, hogy 10-15 napig ne menjenek iskolába a gyerekek.

Azt mondta, a válságstábban helyet foglaló gyermekorvos is az online oktatás bevezetését szorgalmazta hétfőtől, az illetékes bizottság azonban mégis másképp döntött.

Hangsúlyozta, nehéz helyzetben van az ország, amely a nyers adatokból kiolvashatónál valójában sokkal rosszabb.

Tiodorović arról is beszélt, hogy az állam sokat tett a járvány visszaszorításáért, a három covid-kórház kiépítésével, a gyógyszerek és a vakcinák beszerzésével, azonban komoly szigorításokra lenne szükség. Szavai szerint jó ötlet a védettségi igazolványok megkövetelése, azonban úgy véli, ezzel már elkéstünk.

Branislav Tiodorović
válságstáb
tantermi oktatás

Most

19:13, Frissítve: 20:01

Izmos irodalmi kötelékben

Az Izmos irodalmi kötelékben című könyvet mutatták be a Szabadkai Városi Múzeumban. A kötet a szabadkai főgimnázium önképzőkörének jegyzőkönyveit tartalmazza. Ez igen fontos dokumentuma Kosztolányi városának.
19:05, Frissítve: 19:45

Kiírták a népszavazást az alkotmánymódosításról

Január 16-ára írta ki a szerbiai alkotmány módosításáról szóló népszavazást Ivica Dačić. A szerbiai parlament elnöke azt mondta, kivételes megtiszteltetés számára, hogy kézjegyével láthatta el a kiírásról szóló dokumentumot.
18:47, Frissítve: 19:49

Legördült a Desiré fesztivál függönye

A budapesti Átrium színház előadásával zárult a tíznapos Desiré fesztivál Szabadkán. A nemzetközi regionális kortárs színházi fesztiválon idén többek közt Zürichből, Pirotból és Zágrábból is voltak előadások.

Népszerű