Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Meglepték a lurkóház gyermekeit

2020.12.20
13:41
2020.12.20
16:31
Forrás
Pannon RTV
Kamionkísérettel, tele puttonnyal és sok-sok ajándékkal érkezett a Télapó a dreai lurkóházba.
Pannon RTV/Huszár Krisztián
Pannon RTV/Huszár Krisztián

A gyerekek verssel, karácsonyi dalokkal köszönték meg a kedvességet. A névre szóló ajándékok mellett élelmiszert, tisztálkodási szereket, ruhaneműt, valamint játékokat is kaptak a lurkók.

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Közös énekkel köszöntötték a Télapót a gyerekek. A 11 éves Mester Snežana már nagyon várta a nagyszakállú érkezését.
„- Én egyedül verseltem is, meg mindannyian énekeltünk is.
- Mit verseltél el?
- Zelk Zoltán: Mikulást.”

Mester Zsóka:
„- Ki hozta ezt a sok ajándékot?
- A Télapó.
- Örültél-e neki, hogy jött?
- Azért örülök, hogy a csomagokat elhozta.”

Pannon RTV/Huszár Krisztián

A névre szóló csomagok mellett más használati eszközöket is kaptak a lurkók. Édességek, élelmiszerek, tisztálkodási szerek, ruhaneműk és játékok is megbújtak a dobozokban. Boja Ilonka, a Lurkóház házfelelőse elmondta, az ünnepek alatt kapott adományok egész évben kitartanak. „Támogatók nélkül nem tudna működni a ház. Mindennek, a legapróbb dolgoktól a legnagyobbakig nagyon örülünk, mert szükségünk van rá. Szükségünk van mindenre, mert a ház önellátó, tehát megpróbáljuk úgy fenntartani, hogy minél kevesebb készpénzt kelljen kiadni. Tehát főleg adományokból élünk.”

Pannon RTV/Huszár Krisztián

A vajdasági kamionosok tavaly csatlakoztak a Lurkóház támogatóihoz - mondta Szekeres Győző, szervező. „Tavaly úgy döntöttünk, hogy támogatjuk ezeket a gyerekeket évről évre. Az, hogy ki mikor, ki mennyivel bírja, ki mivel tudja, nincs megkötve. Van, aki élelmiszercsomaggal támogat, van, aki pénzt adott, a pénzen vásároltunk élelmiszert, ruhát stb., ami kell nekik itt egész év folyamán.”

Stoimenov Noémi szervező december elején hirdette meg a gyűjtést, amire szép számmal érkeztek az adományok. „Így, karácsony közeledtével, úgy érzem, hogy mindenki egy kicsikét könnyebben ad, és könnyebben gondol azokra, akiknek nincs, ezért minden évben, már szerintem a negyedik éve, hogy gyűjtést szervezünk a gyerekek részére, és csak azért a gyerekek részére, mert ők azok, akik sajnos maguk nem tudnák ezt az ünnepet szebbé tenni azzal, hogy kapjanak, vagy tegyenek a fa alá ajándékokat.”

Hozzátette, a jövőben is támogatni fogják a lurkóházak védenceit.

Lurkóház
Drea
ajándék
Télapó
kamionosok
ünnepek
karácsony
adomány

Most

16:32, Frissítve: 18:04

A szabadkaiak 45 százaléka vette fel eddig az oltást

Nem kielégítő az oltási készség Szabadkán és környékén, jelentette ki Ivanka Beoković. A Szabadkai Egészségház igazgatója hangsúlyozta, Szabadka Város lakosságának alig 45 százaléka vette fel eddig a koronavírus elleni oltás első adagját.

Népszerű

Négy új pályázatot írt ki a tartomány

Az elsővel a női többségi tulajdonban lévő és nők által vezetett vállalkozásokat támogatják - mondta a Közügyek műsorában Pelt Ilona tartományi gazdasági és idegenforgalmi segédtitkár.

Ki lett a parasztolimpia legjobbja?

Egy év kényszerpihenő után újra megtartották a Moholi Parasztolimpiát és Főzőversenyt, amely immáron hagyományosnak számító rendezvény a Tisza-mentén élő mezőgazdasággal foglalkozó emberek életében. Nagy volt az érdeklődés idén.