Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

Megműtötték Ferenc pápát

2021.07.04
21:40
2021.07.04
21:48
Forrás
MTI
Az egyházfő a vasárnap délben mondott Úrangyala-imádság és az azt kísérő beszéd után, egyetlen kísérővel autóval elhagyta a Vatikánt, és a pápai államtól gépkocsival alig negyedórára levő kórházba ment.

A 84 éves egyházfőnek vastagbél-divertikulózis, más nevén bélfali sérv miatt volt szüksége az operációra. A műtétet vasárnap a pápák kórházaként ismert Gemelli katolikus klinikában végrehajtották, és a beavatkozás sikerrel zárult.

A Vatikán közelében található, az orvos-pap Agostino Gemelliről elnevezett klinika a mindenkori pápa kórházaként ismert: elsőként 1961-ben XXIII. János pápát kezelték ott. A legtöbbször II. János Pál pápa volt betege a klinikának, a lengyel pápa 1996-os kezelésekor a "harmadik Vatikánnak" nevezte a Gemellit, mivel ő ott tartózkodott a legtöbbet a városállam és a nyári rezidencia Castel Gandolfo után. A pápák kórterme a kórház tizedik emeletén található.
    
Ferenc pápa tüdejének egy részét eltávolították, amikor még 21 éves volt. Köztudott, hogy gyakorta isiászban szenved. 2019-ben egy másik római klinikán szürkehályog műtéte volt.

Ferenc pápa
műtét

Most

Népszerű

Börtönbe vonul Lagzi Lajcsi

Lopás és vesztegetés miatt 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélték Galambos Lajost, művésznevén Lagzi Lajcsit.